Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

“Αυτή είναι η Ελλάδα που επέλεξε να χάσει”

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι Ισπανοί δεν αφήνουν ασχολίαστο τον τρόπο που αγωνίστηκε η Ελλάδα απέναντι στην Ρωσία και θεωρούν ότι αυτοί θα προκριθούν στους “8”. Απαντήσεις στο γήπεδο θέλουν να δώσουν οι διεθνείς μας.

Η ήττα από την Ρωσία “δίχασε” την Ελλάδα, όμως αν μείνουμε σε αυτή είναι δεδομένο ότι θα χάσουμε πολλά περισσότερα. Μπροστά μας υπάρχει η κρίσιμη μάχη κόντρα στους όπως πάντα “υπερόπτες” Ισπανούς.

Η Marca φιλοξενεί άρθρο στο οποίο αναφέρει τις αρετές και τις αδυναμίες της Ελλάδας αλλά δεν ξεχνάει τον τρόπο που επέλεξε η Εθνική να χάσει από τους Ρώσους.

Στην αντίπερα όχθη οι διεθνείς θέλουν να αφήσουν πίσω τους τα όσα έγιναν την Πέμπτη και να δώσουν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, κόντρα στον κακό τους δαίμονα.

“Μας κακολογούν πολλοί. Η ομάδα αυτή έχει προσφέρει πολλά. Εμείς κοιτάμε το καλό της ομάδας. Είμαστε όλοι εδώ τόσα χρόνια και αυτό το καλοκαίρι μαζί εδώ και δύο μήνες. Αυτή η ομάδα έχει δώσει τόση χαρά και δεν τη σέβεται κανένας. Συνεχώς μας κράζουν. Το τουρνουά τώρα ξεκινά. Οι Ισπανοί λένε ότι θα κερδίσουν εύκολα, αλλά εμείς θέλουμε να μιλήσουμε στο γήπεδο. Έχουμε τραβήξει πολλά από αυτούς” τόνισε ο Γιάννης Μπουρούσης και πρόσθεσε:

“Ελπίζω όποιο πρόβλημα και να παρουσιαστεί να το ξεπεράσουμε. Θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε και ελπίζω να δείξουμε χαρακτήρα με όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν κοιτάμε καμία απουσία των αντιπάλων. Όποιοι μπουν στο παρκέ θα παίξουν για τη νίκη.”

Για το επεισόδιο που είχε με τον προπονητή της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, είπε: “Πώς γίνεται ο κύριος Τάνιεβιτς να έρχεται και να μας ειρωνεύεται και ο κύριος Μπλατ να λέει αυτά τα πράγματα; Μας φοβούνται ίσως, δεν ξέρω…”
Από την πλευρά του Βασίλης Σπανούλης δήλωσε:

“Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Καλώς ή κακώς, όπως είναι η διοργάνωση κάθε ομάδα βαδίζει με ένα στόχο κι εμείς θα κριθούμε στο τέλος της διαδρομής. Αυτή η ομάδα απαιτεί σεβασμό, έχει φέρει μεγάλες χαρές στους Έλληνες. Δεν υπογράφει κανένας συμβόλαιο για την επιτυχία. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα, είμαστε περήφανοι για αυτό και στόχος μας είναι η είσοδός μας στην τετράδα κι ένα μετάλλιο.

Έχουμε φτάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια, που είναι χωρίς αύριο. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Το ίδιο θα λέγαμε ακόμη κι αν ήταν με το μέρος μας η προϊστορία. Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας που είναι η νίκη. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική και κάθε παιχνίδι διαφορετικό. Έχουμε αυτοπεποίθηση και θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Δεν θα χαλαρώσουμε. Έχουμε έρθει με ένα στόχο.

Για να προχωρήσεις και να φτάσεις ψηλά πρέπει να κάνεις μεγάλες νίκες, αργά ή γρήγορα. Αν είσαι ικανός, προχωράς. Η Ισπανία είναι μεγάλη ομάδα, ανήκει στις κορυφαίες του κόσμου. Το σίγουρο είναι ότι δεν τη φοβόμαστε, τη σεβόμαστε όπως κάθε αντίπαλο. Είναι μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και με φιλοσοφία ανάλογη με τη δική μας. Στα νοκ άουτ παιχνίδια συγκεντρώνονται και παίζουν καλύτερα. Κλειδί είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού, η άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο περιορισμός των λαθών.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε