Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Η βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών για το 2015, η οποία διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ολοκληρώθηκε.

Κορυφαίος αθλητής για το 2015 αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Μπακού. Η χρονιά αυτή θα μείνει αξέχαστη στον Πετρούνια, ο οποίος σάρωσε τις πρωτιές. Αντίπαλοί του στη σχετική ψηφοφορία ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Κώστας Φιλιππίδης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πετρούνας έγινε ο τέταρτος αθλητής ενόργανης που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο μετά τους Ιωάννη Μελισσανίδη, Βλάση Μάρα και Λευτέρη Κοσμίδη.

“Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τη Stoiximan.gr, τον προπονητή μου, το γιατρό της ομοσπονδίας, την ΕΓΟ, την Πολιτεία και όλους τους ανθρώπους που με αγαπάνε για τη συμβολή τους”, δήλωσε ο Πετρούνιας.

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου ενώ έλαβε και το διαμάντι στη διοργάνωση του Diamond League. Η Κυριακοπούλου υπερίσχυσε της Αμαλίας Τσιάβου από την κωπηλασία και της Κέλλυς Αραούζου από την ανοιχτή θάλασσα.

«Ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι ποτέ στρωμένος με λουλούδια. Όταν φτάσεις, κοιτάς πίσω και λες πως το κάθε βήμα άξιζε τελικά. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ ξανά με μεγαλύτερες επιτυχίες. Είμαι σίγουρη πως θα πετύχω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες. Γιατί όχι;», δήλωσε η κορυφαία αθλήτρια για το 2015.

Κορυφαία ομάδα για το 2015 αναδείχθηκε η Εθνική Πόλο Ανδρών, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Ευχαριστούμε για την τιμή. Είναι τεράστια αυτή η βραδιά για το πόλο. Μια ομάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, που είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος. Ήρθε μετά από ένα συνδυασμό πολλών πραγμάτων και ανάμεσα σε πολλές δυσκολίες. Είναι δύσκολες εποχές, ιδιαίτερα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», είπε αρχικά ο Χρήστος Αφρουδάκης και πρόσθεσε:

«Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα δώσουμετο100% στους Ολυμπιακούς αγώνες και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ακολουθεί. Για να ξαναφέρουμε νέες διακρίσεις για το άθλημα και για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας, θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και πολλές επιτυχίες στους Έλληνες αθλητές στην ολυμπιακή χρονιά που ακολουθεί».

  • Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ράφτης, προπονητής των Λευτέρη Πετρούνια και Βλάση Μάρα.
  • Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία είναι η Δήμητρη Κοροκίδα (Στίβος). Υποψήφιες ήταν επίσης οι Ανθή Λιάγκου (Στίβος) και Μαρία Τσάκωνα (Κολύμβηση).
  • Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία είναι ο Μανώλης Στεφανουδάκης (Στίβος). Υποψήφιοι ήταν επίσης οι Χρήστος Ταμπαξής (Κολύμβηση) και Σε Τζον Φερνάντες (Στίβος).
  • Κορυφαία ομάδα με αναπηρία αναδείχθηκαν τα Ζευγάρια BC3 Μπότσια (Ντέντα Άννα/Πανανός Νίκος/Πολυχρονίδης Γρηγόρης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε