Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αυτός, ο… διάβολος αυτός – Στο +6 η Γιουνάιτεντ (VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά από συγκλονιστικό ματς η Σίτι επέστρεψε από το 0-2 αλλά η Γιουνάιτεντ με τον Φαν Πέρσι στις καθυστερήσεις της… έκλεισε το σπίτι, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο Μάντσεστερ και απέκτησε διαφορά έξι βαθμών.

Εκπληκτικές ανατροπές για Λίβερπουλ και Έβερτον (VIDEO)

Η Σίτι ξεκίνησε πιέζοντας απίστευτα την Γιουνάιτεντ, κλείνοντας την στα καρέ του Ντε Χέα και προσπαθώντας να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα του Φέργκιουσον όμως ήταν τυχερή, αφού κόντρα στη ροή του αγώνα και στην πρώτη της επίθεση ευτύχησε να σκοράρει με τον Γουέιν Ρούνεϊ στο 16’.

Οι ¨πολίτες” προσπάθησαν να “απαντήσουν”, αλλά ο Άγγλος επιθετικός διπλασίασε τόσο τα προσωπικά τέρματα, του όσο και αυτά της ομάδας του ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Με αυτά τα δύο γκολ, ο 26χρονος άσος έφτασε τα 150 τέρματα στο πρωτάθλημα και έμεινε μόνος στην 6η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας στα 149 τους Μάικλ Όουεν και Λες Φέρντιναντ.

Με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ έφτασε τα 135 ενώ 15 είχε σημειώσει στις δύο σεζόν που αγωνιζόταν στην Έβερτον. Παράλληλα βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στα ντέρμπι μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μάντσεστερ Σίτι με δέκα τέρματα, ξεπερνώντας τον Μπόμπι Τσαρλτον, που είχε εννέα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τους παίκτες του Φέργκιουσον το οποίο ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ. Ο Φαν Πέρσι σημάδεψε το δοκάρι και ο Γιανγκ πήρε το ριμπάουντ από κανονική θέση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το 0-3 δεν… έγραψε ποτέ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό και κατάφεραν να μειώσουν με τον Γιάγια Τουρέ στο 60ο λεπτό. Στο 79΄ο Σίλβα σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στο 86΄ο Ζαμπαλέτα εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια και έφερε το ματς στα ίσα.

Η ισοπαλία, όμως, δεν άρεσε σε κανέναν και στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες έψαξαν το τρίτο γκολ. Τελικά, το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φαν Πέρσι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με αυτή τη νίκη η Γιουνάιτεντ αύξησε στους 6 βαθμούς την διαφορά της από την συμπολίτισσα και έφερε τον Μαντσίνι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Να σημειωθεί πως μετά το γκολ του Φαν Πέρσι επικράτησε ένταση καθώς κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών ο Φέρντιναντ δέχθηκε ένα κέρμα και μάτωσε στο πρόσωπο, ενώ ο Χαρτ σταμάτησε έναν οπαδό που επιχείρησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο.



Οι συνθέσεις του ματς


Μάντσεστερ Σίτι:
Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί (Τουρέ 21’), Νάστασιτς, Κλισί – Γιάγια (Τζέκο 84’), Μπάρι – Νασρί, Αγκουέρο, Σίλβα – Μπαλοτέλι (Τέβες 52’)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
Ντε Χέα – Ράφαελ, Φέρντιναντ, Έβανς (Σμόλινγκ 48’), Εβρά – Κλέβερλι (Γουέλμπεκ 87’), Κάρικ – Βαλέντσια (Τζόουνς 84’), Ρούνεϊ, Γιανγκ – Φαν Πέρσι

Tο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/12

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 2-0
(26’ πεν., 64’ πεν. Αρτέτα)

Άστον Βίλα-Στόουκ 0-0

Σαουθάμπτον-Ρέντινγκ 1-0
(61’ Πάντσεον)

Σάντερλαντ-Τσέλσι 1-3
(66’ Τζόνσον – 11’, 45’+3’ πεν. Τόρες, 49’ Μάτα)

Σουόνσι-Νόριτς 3-4
(51’, 89’ Μίτσου, 59’ Ντε Γκούζμαν – 16’ Γουίτακερ, 40’ Μπασόνγκ, 44’ Χολτ, 77’ )

Γουίγκαν-ΚΠΡ 2-2
(19’, 74’ ΜακΚάρθι- 26’ Νέλσεν, 72’ Σισέ)

Κυριακή 9/12

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3
(60΄Τουρέ, 86΄Ζαμπαλέτα-16΄, 29΄Ρούνεϊ, 90+3΄Φαν Πέρσι)

Εκπληκτικές ανατροπές για Λίβερπουλ και Έβερτον (VIDEO)

Δευτέρα 10/12

Φούλαμ-Νιούκαστλ (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWS
IT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε