Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αυτός τα βάζει – Έπιασε κορυφή ο Παναθηναϊκός με τον… εκτελεστή Σισέ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Γάλλος έχει πάρει από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδηγεί στην κορυφή. Με δύο προσωπικά του γκολ έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Κέρκυρας οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 2-0. Μέχρι το 79′ άντεξαν οι Φαίακες.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι “πράσινοι” πάντως σε ακόμη ένα ματς τους δεν έπεισαν. Είχαν την απόλυτη κατοχή μπάλας αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Όταν όμως έρχονται τα δύσκολα έχουν υπάρχει ο ηγέτης Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι στο 78′, ευστόχησε στο 79′ και στον τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η Κέρκυρα παρατάχτηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι θα περιμένει τον Παναθηναϊκό να επιτεθεί και θα αναζητήσει μόνο τις αντεπιθέσεις. Οι “πράσινοι” είχαν την μπάλα αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κωνσταντόπουλου.

Ένα ξέσπασμα του Χριστοδουλόπουλου στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους ήταν αυτό που έδωσε πνοή στο ματς. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ταλαιπώρησε σε αρκετές περιπτώσεις τον Γκουστάβο, αλλά η τελική προσπάθεια δεν του έβγαινε.

Από κάποιο σημείο και μετά αποφάσισε να πασάρει κιόλας όμως ο Μαρίνος που έγινε αποδέκτης της μπάλας δεν εκτέλεσε σωστά. Ο Φερέιρα αναγκάστηκε να κάνει γρήγορα την πρώτη του αλλαγή αφού ο Μαρίνος τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Δημούτσος.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Κέρκυρα είχε το μυαλό της μόνο στην άμυνα και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με γεμίσματα. Ο Φερέιρα βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, έριξε στη μάχη τους Πετρόπουλο, Κατσουράνη. Ο πρώτος έδωσε βοήθεια στον Σισέ και ο δεύτερος τον τροφοδότησε δύο φορές.

Η πρώτη στο 66′ οταν ο Γάλλος ελίχθηκε στην περιοχή αλλά ο Κωνσταντόπουλος αντέδρασε εκπληκτικά στο δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Η δεύτερη ήταν και η καθοριστική. Στο 78′ ο Σισέ έγινε παραλήπτης της βαθιάς πάσας του Κατσουράνη, τσίμπησε τη μμπάλα και ο Κωνσταντόπουλος τον έριξε στο χορτάρι. Ο Παμπορίδης έδειξε ο σημείο του πέναλτι και ο Σισέ έδειξε σε συμπαίκτες και αντιπάλους πως εκτελούν την εσχάτη των ποινών.

Από εκεί και μετά η Κέρκυρα προσπάθησε να επιτεθεί και αν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να είχε κάνει τη ζημιά κι αυτό γιατί η άμυνα του Παναθηναϊκού υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη. Εντούτοις σε δύο περιπτώσεις οι γηπεδούχοι έχασαν μόνοι τους τις ευκαιρίες και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σισέ αφού κρέδισε την κόντρα από τον Κωνσταντόπουλο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που έφερε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση, μαζί με τον Ολυμπιακό.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (5′ Γιάντσης), Τσίγκας, Παρασκευαΐδης (82′ Χαμπλ), Μαϊστορόβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής (73′ Φλαβίνιο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσούαλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (60′ Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης (60′ Πετρόπουλος), Μαρίνος (35′ Δημούτσος), Σισέ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε