Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

CAS: Δεν αλλάζει την ποινή του Μπλάτερ

CAS: Δεν αλλάζει την ποινή του Μπλάτερ

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) της Λοζάνης απέρριψε την έφεση του Σεπ Μπλάτερ και διατήρησε την εξαετή ποινή αποκλεισμού η οποία του είχε επιβληθεί, κατηγορούμενος για διαφορά. Ο 80χρονος Ελβετός παράγοντας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της FIFA για 17 χρόνια, μέχρι και το περασμένο έτος, είχε τιμωρηθεί με την ποινή της μη ενασχόλησης από κάθε δραστηριότητα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με τον πρώην επίσης πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ο Μπλάτερ αρχικά είχε τιμωρηθεί για 8 χρόνια από την FIFA, μετά το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς, που ξέσπασε το Μάιο του 2015. Αιτία της ποινής μια αμφιλεγόμενη καταβολή ποσύ 1,8 εκατ ευρώ στον Γάλλο Μισέλ Πλατινί, τότε πρόεδρο της UEFA.

Επίσης, ο Μισέλ Πλατινί είχε τιμωρηθεί για 8 χρόνια σε πρώτο βαθμό. Και οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι από την επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA για «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης», «σύγκρουση συμφερόντων» και «κακή διαχείριση». Η τιμωρία τους μειώθηκε σε έξι έτη, μετά από έφεση στο Διοικητικό Συμβούλιο Εφέσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
Ο Πλατινί στη συνέχεια προσέφυγε στο CAS, το ανώτατο δικαστήριο της αθλητικής δικαιοσύνης, και η ποινή του υποχώρησε σε τέσσερα χρόνια. Μία διαδικασία που ακολούθησε τώρα και ο Μπλάτερ, αλλά χωρίς αίσιο αποτέλεσμα για τον ίδιο.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε