Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Champions League: Δεν τρόμαξε η Μπενφίκα! Προβάδισμα για Μπάγερν (BINTEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπενφίκα στάθηκε εξαιρετικά στο Μόναχο, ωστόσο η Μπάγερν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, επικρατώντας της πορτογαλικής ομάδας με 1-0, χάρη στο γρήγορο γκολ του Βιδάλ.

Οι Γερμανοί δεν τρόμαξαν καθόλου την παρέα του Κώστα Μήτρογλου, η οποία θα έχει την ευκαιρία να ανατρέψει τα δεδομένα στον επαναληπτικό της Λισαβόνας.

Ο αγώνας:

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στην αναμέτρηση, θέλοντας να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό της και να αποδείξει στη Μπενφίκα ποιο είναι το αφεντικό του αγώνα. Οι Γερμανοί ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2′, με τον Βιδάλ να ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μπερνάτ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε να πιέζει τους Πορτογάλους, με τον Μίλερ να πιάνει ένα τρομερό μονοκόμματο σουτ, “υποχρεώνοντας” τον Έντερσον σε μία εντυπωσιακή επέμβαση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι, με τη Μπάγερν να χάνει ακόμα μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Βιντάλ. Ο Χιλιανός μέσος είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε αυτή τη φορά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπενφίκα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και έχασε μία καλή ευκαιρία στο 57′. Ο Ζόνας έβαλε πλάτη τον Αλάμπα, γύρισε ωραία και έκανε το σουτ, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε. Στο 64′ ο Ζόνας είχε την ευκαιρία και πάλι να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση πέρασε πολύ άουτ. Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και να γίνουν το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και στο δεύτερο μέρος και δεν κατάφεραν να πάρουν ένα σκορ ασφαλείας ενόψει του επαναληπτικού της Λισαβόνας.

Το κακό για την Μπενφίκα είναι πως στην ρεβάνς δεν θα έχει τον καλύτερο παίκτη της, τον Ζόνας, καθώς συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Δείτε το μοναδικό γκολ του αγώνα:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ (60′ Χάβι Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Μπερνάτ, Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόμας Μίλερ (85′ Γκέτσε), Ντόουγκλας Κόστα (70′ Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον Μοράες, Αντρέ Αλμέιδα, Νίλσον-Λίντελεφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (91′ Σάμαρης), Γκαϊτάν, Ζόνας (83′ Σάλβιο), Μήτρογλου (70′ Ραούλ Χιμένες).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε