Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Champions League, Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Κορυφαία “σφυρίχτρα” στον… τελικό

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ορίστηκε να διευθύνει τον “τελικό” του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο φινάλε των ομίλων του Champions League.

Ο 44χρονος Νικόλα Ριτσόλι θα είναι ο άρχοντας του αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ το βράδυ της Τετάρτης (9/12, 21:45) στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, έχοντας για βοηθούς τους συμπατριώτες του Αντόνιο Νταμάτο και Νταβίντε Μάσα ενώ 4ος διαιτητής είναι ο επίσης Ιταλός Αντρέα Παντοβάν.

Ο Ριτσόλι είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και διεύθυνε τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου μεταξύ τη Γερμανία και την Αργεντινή.

Ο Ιταλός έχει διευθύνει δυο φορές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κατά το παρελθόν. Στις 4/11/2009 είχε διευθύνει την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σταντάρ Λιέγης, όπου οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ηττηθεί 2-0, αλλά και την αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ στο “Βελοντρόμ” (23/11/2011), όπου οι Πειραιώτες είχαν πάρει τη νίκη 1-0.

Επίσης, έχει διευθύνει δυο αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού, το 0-0 με τη Ρέιντζερς το 2008 για το κύπελλο UEFA και το 5-1 της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού στο “Καμπ Νου” για το Champions League του 2010. Ο Ριτσόλι είχε δώσει το “παρών” στην ήττα 1-0 της εθνικής Ελλάδος από τα Νησιά Φερόε το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε