Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Champions League: Πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ! Πολύτιμη ισοπαλία με Άγιαξ!

ΦΩΤΟ ΠΑΕ ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Άγιαξ στην Ολλανδία στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Γ΄προκριματικό γύρο του Champions League. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προηγήθηκε με πολύ ωραίο πλασέ του Τζαλμά Κάμπος (27΄) αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ντόλμπεργκ στο 58΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 3/8.

 

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε ένα σκορ που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League. Το πανέμορφο γκολ του Κάμπος μπορεί να αποδειχθεί “χρυσό” εν όψει της ρεβάνς της Τούμπας, με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να αποτελεί πλέον το φαβορί του ζευγαριού.

Οι “ασπρόμαυροι” δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που ήταν και το ζητούμενο.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ, όπως αναμενόταν, είχε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, με τον Άγιαξ να μπαίνει πολύ δυνατά στο παιχνίδι και να φτάνει ουκ ολίγες φορές κοντά στο 1-0. Ο Γλύκος εξουδετέρωσε σουτ του Κλάασεν στο 18′, ενώ δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε η κορυφαία στιγμή για τους Ολλανδούς, με τον Ρίντεβαλ να επιχειρεί εκπληκτικό πλασέ με το αριστερό, αλλά η μπάλα “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς άνοιξε το σκορ. Στο 27′, ο Κάμπος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άγιαξ, προλαβαίνοντας και την έξοδο του Σίλεσεν και με ωραίο πλασέ από πολύ δύσκολη γωνία έκανε το 1-0, το οπόιο ήταν το σκορ του ημιχρόνου, μιας και ο Γλύκος σταμάτησε σουτ του Ελ Γκάζι στο 38′.

Ο Άγιαξ μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Γλύκος σταμάτησε κεφαλιά του Ντόλμπεργκ στο 47′, ωστόσο δεν κατάφερε να πιάσει και το σουτ του ίδιου παίκτη στο 58′. Οι Ολλανδοί έκαναν το 1-1, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να έχει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε.

 Κι ενώ όλοι πίστευαν πως το γήπεδο θα κατηφορίσει, ο ΠΑΟΚ έλεγξε τον αγώνα, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ξανά, ενώ έχασε μία τεράστια ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν στο 67′ ο Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά από τη μακρινή μπαλιά του Τσίμιροτ, αλλά ο Σίλεσεν άπλωσε τα χέρια του μπλοκάροντας την μπάλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Τέτε, Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77′ Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκαζί (88′ Τσέρνι), Κασιέρα (58′ Γιουνές), Ντόλμπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέο Μάτος, Χοσέ Κρέσπο, Τζαβέλλας, Σάχοβ, Χαρίσης (69′ Τζιόλης), Τσίμιροτ, Γκάρι Ροντρίγκες (84′ Μυστακίδης), Τζάλμα, Αθανασιάδης (91′ Κουλούρης).

Στους πρώτους αγώνες του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Άγιαξ (Ολλανδία) – ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-1

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-0

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 2-2

Παρτιζάνι (Αλβανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-1

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 1-1

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 0-0

Ροστόφ (Ρωσία) – Άντερλεχτ (Βέλγιο) 2-2

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) – Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-0

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 2-0

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/07

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Αστάνα (Καζακστάν)-Σέλτικ (Σκοτία)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)

Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Κοπεγχάγη (Δανία)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) – Μονακό (Γαλλία)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε