Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Champions League: Το προφίλ των Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Champions League: Το προφίλ των Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Οι Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποτελούν τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τις ομάδες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι.

Μπάγερν

Από το 1980 έχει να τεθεί αντιμέτωπος των Βαυαρών ο Ολυμπιακός. Οι δύο ομάδες, παρότι αγωνίζονται κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν να αναμετρηθούν 35 ολόκληρα χρόνια, όταν οι Γερμανοί απέκλεισαν τους Πειραιώτες με δύο νίκες (4-2 στο παλιό Καραϊσκάκης και 3-0 στο Μόναχο).

Οι μόνιμοι, τα τελευταία χρόνια, πρωταθλητές Γερμανίας αποτελούν μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στοχεύει κάθε χρόνο στην κορυφή της Ευρώπης και αυτό θα προσπαθήσουν και φέτος, έχοντας στον πάγκο τον Πεπ Γκουαρδιόλα για 3η σερί χρονιά.

Την τροπαιοθήκη της κοσμούν 5 Champions League ή Κύπελλα Πρωταθλητριών (1974, 1975, 1976, 2001, 2013), ένα Κύπελλο UEFA (1996), ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (1967), ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2013), 2 Διηπειρωτικά (1976, 2001) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2013).

Στα πολλά και μεγάλα αστέρια που έχει στο ρόστερ της, ήρθε να προστεθεί φέτος και ο Αρτούρο Βιδάλ, που αποκτήθηκε από τη Γιουβέντους και μαζί με τους Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Λαμ, Νόιερ, Ρόμπεν και Ριμπερί στοχεύουν στην κατάκτηση κάθε τίτλου που θα διεκδικήσουν.

Άρσεναλ

Ένα ακόμα μεγάλο όνομα στο δρόμο του Ολυμπιακού. Οι “κανονιέρηδες” παρουσιάζονται φέτος πιο δυνατοί, με την προσθήκη του Πετρ Τσεχ να δημιουργεί ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει να επιδείξει ως κορυφαίο της κατόρθωμα στο Τσάμπιονς Λιγκ τον τελικό του 2006 κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, όπου δεν κατάφερε, όμως, να σηκώσει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά…

Έχει κατακτήσει τα εξής:

13 Πρωταθλήματα, 12 FA Cup, 2 League Cup, 12 Community Shield, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων και 1 Κύπελλο Εκθέσεων.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ο πιο εύκολος αντίπαλος έρχεται από την πρωτεύουσα της Κροατίας και είναι η πρωταθλήτρια της χώρας. Η Ντιναμό πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με δύο νίκες, 2-1 στην Αλβανία και 4-1 στον επαναληπτικό της Τρίτης, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξουδετέρωσε το εμπόδιο της Σκεντέρμπεου, με τον Σουντανί (2), Χότζιτς και Ταραβέλ να σκοράρουν για τους Κροάτες. Στον προηγούμενο γύρο είχε χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μόλντε με δύο ισοπαλίες (1-1 εντός και 3-3 εκτός έδρας), ενώ στον 2ο προκριματικό γύρο είχε αποκλείσει την Φόλα Ες, παρά το εντός έδρας 1-1, αφού κέρδισε με 3-0 εκτός έδρας.

Στην πρωταθλήτρια Κροατίας αγωνίζεται ο πρώην ερυθρόλευκος, Πάουλο Μασάδο, καθώς και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε