Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Chapecoense: H ομάδα που ήταν στη συντριβή του αεροσκάφους [pics, vids]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Σοκαρισμένο είναι το το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής. Τα ξημερώματα της Τρίτης (29/11) συνετρίβη αεροσκάφος που επέβαινε η βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε, η οποία πήγαινε να παίξει -την Τετάρτη- κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο πλαίσιο του πρώτου τελικού του Copa Σουνταμερικάνα στο Μεντεγίν.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κολομβιανές αρχές καθώς συνετρίβη αεροπλάνο, με 72 επιβαίνοντες, που κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Μεντεγίν, μέσα σε αυτούς και η ομάδα της Σαπεκοένσε

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αεροπλάνο έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμου και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως πόσοι είναι οι επιζώντες και τι ακριβώς έχει συμβεί με τους 81 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροπλάνο. Η πτήση φέρεται να συνετρίβη στην περιοχή Ελ Γκέρο Γκόρντο.

Ο 27χρονος αμυντικός της ομάδας Άλαν Ρουσέλ αναφέρεται στους επιζώντες που διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το 360 Radio Colombia.

Η Σαπεκοένσε ιδρύθηκε το 1973 και τα τελευταία χρόνια θεωρούταν ανερχόμενη δύναμη. Αρχηγός της είναι ο Κλέμπερ Σαντάνα που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Σαπεκοένσε στον τελικό του Σουνταμερικάνα, αφού απέκλεισαν την Σαν Λορέντσο από την Αργεντινή.

Οι ποδοσφαιριστές που που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, είναι οι εξής: Ντανίπλο, Φολμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα.

Η επιβίβαση τους στο αεροπλάνο και πλάνα των παικτών από μέσα…

 

Η Τσαπεκοένσε ταξίδευε στο Μεντεγίν προκειμένου να αγωνιστεί στον πρώτο μεγάλο τελικό της ιστορίας της, αντιμετωπίζοντας την Ατλέτικο Νασιονάλ στο πρώτο ματς του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Η Τσαπεκοένσε αφού έδωσε μάχη για πολλά χρόνια στις χαμηλές κατηγορίες της χώρας, κατάφερε να πάρει την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία το 2014 και έκτοτε διατηρούνταν σταθερά στο Brasileiro Serie A.

Εδρεύει στην πόλη Τσαπέο, στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα και έδρας της είναι το «Αρένα Κοντά», χωρητικότητας 22.600 θέσεων.

Στην πρώτη της παρουσία στη μεγάλη κατηγορία τερμάτισε στην 14η θέση ενώ φέτος, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, βρισκόταν στην 9η θέση της βαθμολογίας, πραγματοποιώντας την καλύτερή της πορεία από το έτος ίδρυσής της.

Να αναφέρουμε πως η Συνομοσπονδία Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL) ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των αγώνων της -μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε- μετά τη συντριβή αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε