Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δάκρυσε ο Μαρινάκης, συγκινημένος ο Κόκκαλης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά απο 17 χρόνια, ο Σωκράτης Κόκκαλης μεταβίβασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Ολυμπιακού. Κόκκαλης: “Θα είμαι δίπλα στον Β.Μαρινάκη”. Μαρινάκης: “Πάμε για πρωτάθλημα πάλι”. Προβάρει τα “ερυθρόλευκα” ο Νεκουνάμ.

Μια ανάσα από τον Ολυμπιακό βρίσκεται ο 30χρονος χαφ της Οσασούνα, Ζαβάντ Νεκουνάμ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε πρώτος τον λόγο στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

“Είναι μια ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό, για μένα και τους συνεργάτες μου. Μια μέρα, που ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει δυνατά. Ο πρώτος που με έπεισε να ασχοληθώ πριν από 20 χρόνια στον Ολυμπιακό είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος βρίσκεται εδώ. Μπήκαμε στον Ολυμπιακό για να τον σώσουμε, γιατί τότε κινδύνευε με πτώχευση. Από τότε πέρασαν 20 χρόνια. Ήταν η ωραιότερη περίοδος της ζωής μου, διότι μπήκα στον Ολυμπιακό από την αγάπη που είχα στο σύλλογο”, δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

“Ο,τι κάνω είναι για το καλό του Ολυμπιακού”

“Διοίκησα τον Ολυμπιακό με έναν τρόπο που είχε προκαλέσει κριτική από φιλάθλους και δημοσιογράφους, αλλά πιστεύω ότι κατόρθωσα να φέρω την ομάδα εκεί που της αξίζει. Στην κορυφή του ελληνικού ποδόσφαιρο. Ο,τι έκανα και ο,τι κάνω σήμερα γίνεται με μοναδικό κριτήριο το καλό του Ολυμπιακού. Χρειάζονται νέες δυνάμεις, με πάθος. Δεν τον δίνω τυχαία τον Ολυμπιακό στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τα πάντα για να παραμείνει πρωταγωνιστής μόνιμος σε αυτή τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους προπονητές, τους αθλητές και όλους τους φιλάθλους, παρόλο που κάποιες φορές εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο”.

“Θα είμαι δίπλα στον Β.Μαρινάκη”

Ο Σωκράτης Κόκκαλης απήυθυνε κάλεσμα στήριξης προς τον Β.Μαρινάκη και δεσμεύτηκε ότι θα είναι ο πρώτος που θα το κάνει. Απο την φόρτιση των στιγμών, μάλιστα, μπερδεύτηκε λέγοντας”Θα είμαι δίπλα στον…Παναθηναϊκό”, ενώ ήθελε να πεί “Θα είμαι δίπλα στον Ολυμπιακό”, με συνέπεια να χαμογελάσει και να το διορθώσει αμέσως, τη στιγμή που η αίθουσα είχε ξεσπάσει σε γέλια…αλλά και αποδοκιμασίες για τον “αιώνιο” αντίπαλο.

“Θα είμαι δίπλα στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί γι’ αυτόν είναι ένα πρωτόγνωρο πράγμα η ενασχόληση του με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα τον οδηγήσει σε κούπες, σε πρωταθλήματα, σε διακρίσεις. Όλοι πρέπει να στηρίξουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και πολλοί δεν ξέρουν πόσο δύσκολο είναι αυτό το πράγμα. Εγώ θα παραμείνω όσο χρειάζεται για να βοηθήσω τον κύριο Μαρινάκη. Κάνω έκκληση και τονίζω ότι η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό έχει τίμημα και στον ποδοσφαιρικό χώρο”

Μαρινάκης: “Να είστε σίγουροι για το αύριο”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Β. Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για έναν ενωμένο Ολυμπιακό, χωρίς ατζέντες.

“Είναι μια μεγάλη μέρα, που δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω αλλαγή σελίδας. Συνεχίζουμε ό,τι γίνεται μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράστασή του. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κόκκαλη για όσα έχει προσφέρει και τις χαρές που μας έχει χαρίσει. Κοινός μας σκοπός είναι να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό μας με ασφάλεια και σιγουριά στο δρόμο των επιτυχιών. Όλοι οι Ολυμπιακοί να είστε σίγουροι για το αύριο. Το μέλλον του συλλόγου μας θα είναι το ίδιο λαμπρό με το ιστορικό του παρελθόν. Θέλω να ζητήσω να μεταφέρεται το μήνυμα της αισιοδοξίας σε όλο τον ερυθρόλευκο κόσμο. Είμαστε ενωμένοι και είμαστε δυνατοί. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί είμαστε πάνω από όλα Ολυμπιακοί. Δεν έχουμε τις δικές μας ατζέντες. Ο Ολυμπιακός είναι ένας”.

Η αναμνήσεις και τα δάκρυα του Β.Μαρινάκη

Ιδιαίτερα φορτισμένος από τις στιγμές ήταν ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ιδιαίτερα όταν θυμήθηκε την πρώτη του επαφή με την ομάδα.

“Στην εποχή του κ.Νταϊφά ήταν τότε που άρχισα να ζω το όνειρο. Να πηγαίνω στο γήπεδο, να μπαίνω στο πούλμαν της ομάδας (δακρύζει και σταματά για να πιεί νερό). Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μου έρχονται στο μυαλό στιγμές που έχω ζήσει δίπλα στην ομάδα. Ο πατέρας μου ο Μιλτιάδης μού μετέδωσε την αγάπη και την αφοσίωση στο σύλλογο, που θέλω να τις μεταδώσω στους νέους Ολυμπιακούς”.

“Χρειάζεται μακροχρόνιο πλάνο”

“Η εποχή μας δεν προσφέρεται για μεγάλα… ανοίγματα. Παίρνω το ρίσκο να βάλω πολλά χρήματα για να βγει ο Ολυμπιακός από μία δύσκολη συγκυρία. Χρειάζεται συλλογικότητα για να στηρίξουμε το όνειρό μας. Θέλω το γήπεδό μας να είναι γεμάτο κάθε Κυριακή και κάθε σπίτι να έχει τη φανέλα του αγαπημένου σας παίκτη. Στο νέο ξεκίνημα χρειάζεται ρεαλισμός και στόχος μου είναι να γίνουμε μακροπρόθεσμα αυτοδύναμοι. Φιλοδοξώ να είμαι ο τελευταίος μέτοχος που κάνει μία τόσο μεγάλη οικονομική θυσία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχτεί στη μεγάλη του δύναμη, στον κόσμο του. Πρέπει όλοι οι Ολυμπιακοί να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Μελετάμε το μοντέλο της πιο ενεργούς συμμετοχής του κόσμου στην ομάδα. Θέλω να ξέρετε πως δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα, προκειμένου να δημιουργηθούν πρόσκαιρες εντυπώσεις. Τα χρήματα από μόνα τους δεν χτίζουν μια ομάδα. Οι “γαλαξίες αστέρων” δεν είναι εγγύηση για την επιτυχία. Πρέπει να πετύχουμε έναν δύσκολο συνδυασμό, να ενισχύσουμε την ομάδα μας χωρίς να προκαλέσουμε την κοινωνία που δοκιμάζεται”.

“Ξεκινάμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις σε μια ομάδα και μπαίνουν χρονικοί περιορισμοί στο σχεδιασμό της ομάδας. Δεν θα βιαστώ, δεν θα πιεστώ και δεν θα θυσιάσω μακροχρόνιο σχεδιασμό για την επίτευξη πρόσκαιρων εντυπώσεων. Αυτό που θέλω είναι αυτό που θέλουμε όλοι μας. Το πρωτάθλημα και θα το πάρουμε. Να είστε σίγουρα. Όμως έχουμε το μικρότερο ρόστερ στην ιστορία μας και πίεση χρόνου. Πρέπει να δουλέψουμε με τους νέους παίκτες μας, να συνεργαστούμε με τον προπονητή, ορίσαμε αρχηγό τον Τάσο Μητρόπουλο και θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα με ανθρώπους που συνδυάζουν τη γνώση με την τρέλα τους για τον Ολυμπιακό”.

“Η βία δεν χωρά στον Ολυμπιακό. Θα απαιτήσουμε ισονομία στα πάντα”

“Δεν θα ανεχτώ φαινόμενα από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν τη γενναιοδωρία του Σωκράτη Κόκκαλη. Η βία δεν χωρά στον Ολυμπιακό. Είναι απαράδεκτο, ντροπή και κρίμα να ξεκινάμε με τιμωρίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Θα σχεδιάσουμε ειδική καμπάνια κατά της βίας. Λέμε ‘ναι’ στην υγιή λειτουργία συνδέσμων φιλάθλων, αλλά με αυστηρό έλεγχο από την Πολιτεία και με την εποπτεία της Σούπερ Λίγκας. Θα απαιτήσουμε ισονομία στα πάντα. Θεωρώ αυτονόητο το 50-50 στη διαιτησία. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις διεθνείς μας σχέσεις και τις επαφές με μεγάλους συλλόγους. Έχουμε πάθος για τον Ολυμπιακό, πάμε για μεταγραφές ουσίας, πάμε όλοι μαζί, πάμε δυνατά, πάμε για πρωτάθλημα ξανά”.

*Πριν την συνέντευξη Τύπου οι δύο άνδρες υπέγραψαν το κείμενο της μεταβίβασης του 67% των μετοχών της ΠΑΕ, σφραγίζοντας το τυπικό μέρος της συμφωνίας.

Περισσότεροι απο 200 δημοσιογράφοι δίνουν το παρών στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, για την κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο ανδρών.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται: ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Πατρίκ Κομνηνός, ο Γιώργος Ανατολάκης, ο Νίκος Βαμβακούλας καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε