Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Δεν απεργούν οι μπασκετμπολίστες

Δεν θα απεργήσουν οι μπασκετμπολίστες, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο ΠΣΑΚ ικανοποιήθηκε από τις εξαγγελίες του γενικού γραμματέα αθλητισμού και ανέστειλε την απεργία του.

Λύθηκε το πρόβλημα που ταλαιπώρησε το χώρο του μπάσκετ εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Ο ΠΣΑΚ με ανακοίνωση του δίνει χρόνο στους αρμόδιους φορείς να διευθετήσουν τα θέματα που απασχολούν τους παίκτες.

Οι εξαγγελίες του Παναγιώτη Μπιτσαξή

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ

“Επί του παρόντος οι διοικούντες το ελληνικό μπάσκετ δεν έχουν κάνει ούτε μία κίνηση ώστε να αποφευχθεί η γενική απεργία που έχουν αποφασίσει οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές. Κατά γενική ομολογία, μία απεργία την παρούσα χρονική στιγμή θα μπορούσε να είναι καταστροφική για το ελληνικό μπάσκετ.  Το διαβάζουμε παντού, ο ΕΣΑΚΕ το υποστηρίζει και η ΕΟΚ το επιβεβαιώνει. Ρωτάμε λοιπόν, πώς μπορεί να υποστηρίζουν ότι αγαπάνε το μπάσκετ, να λένε ότι πάει να γίνει κάτι τόσο κακό σε αυτό και ταυτόχρονα να μην προσπαθούν ούτε στο παραμικρό να το αποτρέψουν;  

Διότι είναι κοινώς γνωστό ότι δεν έγινε η παραμικρή κίνηση από τον ΕΣΑΚΕ και την Ομοσπονδία ώστε να σταματήσει η απεργία ενώ, αντιθέτως μας προκαλούν να την πραγματοποιήσουμε.  Ίσως κάποιους να τους συμφέρει όντως να γίνει η απεργία για να κρύψουν τις αποτυχίες τους, ώστε να βρουν άλλοθι για την κατάντια στην οποία έχουν οι ίδιοι οδηγήσει τα πρωταθλήματά μας στα οποία επικρατεί η απόλυτη αναρχία. Δεν το γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει.

Εμάς μας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ να βγει το άθλημά μας από το αδιέξοδο. Έτσι λοιπόν, μετά την παρέμβαση του νέου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή ο οποίος μπαίνει θεματοφύλακας του διαλόγου και εγγυάται ότι θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ανακοινώνουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου η προαναγγελθείσα απεργία ώστε να δοθεί χρόνος στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού να αντιμετωπίσει τα τόσο σοβαρά προβλήματα στα οποία έχουν οδηγήσει το μπάσκετ αυτοί που το διοικούν τόσα χρόνια-δεκαετίες.  Αναμένουμε άμεση δραστηριοποίηση όλων των πλευρών και λήψη αποφάσεων υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μπορεί εμείς οι καλαθοσφαιριστές για κάποιους να “ΜΗΝ είμαστε το μπάσκετ”, αφού αυτό το σλόγκαν θέλουν να το οικειοποιηθούν σχεδόν όλοι οι φορείς (οι οποίοι βέβαια ΔΕΝ αγωνίζονται μέσα στα παρκέ, ΔΕΝ ιδρώνουν τις φανέλες, ΔΕΝ κάνουν τον κόσμο να θέλει να τους παρακολουθήσει) παρόλα αυτά θα δείξουμε για άλλη μία φορά ότι πονάμε για αυτό που αγαπάμε και θα πράξουμε με γνώμονα το καλό του μπάσκετ. Περιμένουμε τώρα από όλες τις άλλες πλευρές οι οποίες διατείνονται ότι αποτελούν το μπάσκετ να πράξουν το ίδιο.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε