Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν απέσυρε την προσφυγή ο Ηρακλής! – Μπάχαλο με τον υποβιβασμό

Η διορία της ΕΠΟ έληξε χωρίς οι άνθρωποι του “γηραιού” να αποσύρουν την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, ωστόσο η απόφαση της ομοσπονδίας για υποβιβασμό της ομάδας είναι παράνομη.

Όπως είχε προαναγγείλει η διοίκηση του Ηρακλή δεν υπέκυψε στις πιέσεις της ΕΠΟ και δεν απέσυρε την προσφυγή από τα πολιτικά δικαστήρια. Η ομοσπονδία που ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη είχε δώσει διορία μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής για να συμβεί αυτό γιατί σε αντίθετη περίπτωση είχε αποφασίσει τον υποβιβασμό του “γηραιού” στην Γ΄Εθνική.
 
Ωστόσο κάπου εδώ αρχίζει το μπέρδεμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας και την θέση που κράτησε ο Ηρακλής, θα έπρεπε αυτή την ώρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει υποβιβαστεί ήδη στην τρίτη κατηγορία. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι…
 
Η απόφαση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή δε βασίστηκε στο καταστατικό της ΕΠΟ, αλλά στο άρθρο 35 του ΚΑΠ. Σε αυτό υπογραμμίζεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται η προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια και η ποινή για την ομάδα που επιλέξει αυτό το τρόπο της αντίδρασης δεν είναι ο υποβιβασμός, αλλά ο αποκλεισμός της από τους αγώνες του πρωταθλήματος που συμμετέχει. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι ο «Γηραιός» συμμετέχει κανονικά στη Football League και θα μηδενίζεται σε όλους τους αγώνες, μέχρι να αποσύρει τη προσφυγή. Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρεται τίποτα για υποβιβασμό!
 
Επίσης τονίζεται ότι επιτρέπεται μόνο η προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, κατά της παραπάνω τιμωρίας. Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ είχε κρίνει ότι το διαιτητικό δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία επανεξέτασης δικής της υπόθεσης, αλλά προφανώς… αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά την επανεξέταση απόφασης της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε