Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν ενθουσίασε αλλά νίκησε – Επιστρέφει αήττητη απ’ την Γερμανία η Εθνική

ΦΩΤΟ REUTERS.
Η Γαλανόλευκη ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά του Μπάμπεργκ, επικρατώντας του Βελγίου με 70-61. Δυσκολεύτηκαν σε αυτό τον αγώνα οι διεθνείς, αφού είχαν κακή “εκκίνηση”, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το… γνωστό. Τελαυταίες δοκιμές στο “Ακρόπολις”.
Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Καϊμακόγλου και Κουφό. Για τους Βέλγους, οι οποίοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη ο Φεζόν πέτυχε 13 πόντους και ο Ντε Ζέουβ πρόσθεσε 10.
 
Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου παρότι δεν ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση κατάφεραν σταδιακά να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.
 
Έχοντας πολύ μεγάλη ευστοχία, το Βέλγιο βρισκόταν κοντά στο σκορ. Ωστόσο από τα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου η Εθνική έδειξε το γνώριμο της πρόσωπο και έχτισε μια διαφορά, δείχνοντας έτσι την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες.
 
Οι αντίπαλοι σκόραραν μόνο με ατομικές ενέργειες, την ίδια ώρα που ο Κώστας Κουφός είχε σημαντικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της Εθνικής. Το ημίχρονο έκλεισε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 39-28.
 
Στο δεύτερο μέρος η Εθνική… παγίωσε μία διαφορά δέκα πόντων. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η Ελλάδα έφτασε και στο +18 (63-45) για να… χαλαρώσει στην συνέχεια και έτσι να πλησιάσουν οι Βέλγοι σε απόσταση έξι πόντων (63-57) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Ένα καλάθι του Κουφού κι ένα τρίποντο του Φώτση, σε συνδυασμό με την άμυνα έδωσαν τη νίκη στην Γαλανόλευκη.
Επόμενο ραντεβού για τους διεθνείς μας το τουρνουά “Ακρόπολις” (23-25/08), το τελευταίο τεστ για την εθνική πριν από το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
 
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 28-39, 45-61, 61-70.
 
Βέλγιο (Καστέελς): Μουρς, Βαν Ρόσομ 7, Μπέγκιν 1, Ερβέλ 6 (11ρ.), Οβενέκε, Λάουερς 11(3), Μουγιά 4, Φεζόν 13(1), Ντε Ζεβ 10(1), Βαν Ντεν Σπίγκελ, Μ’Μπένγκα-Ιλούντα 8, Στάινμπαχ 1, Μ’Βέμα.
 
Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 7(1), Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 12(2), Παπανικολάου 9(1), Κουφός 12 (11ρ.), Βουγιούκας 6, Καϊμακόγλου 10, Σλούκας, Μάντζαρης, Μπράμος 4.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε