Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος πριν τελειώσει ο Βοτανικός”

Θα αργήσουν να μπουν μπουλντόζες στη Λεωφόρο
Θα αργήσουν να μπουν μπουλντόζες στη Λεωφόρο, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Με κατηγορηματικό τρόπο ο υφυπουργός περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αφήσει άστεγους αθλητές και γι’ αυτό πρώτα θα τελειώσει ο Βοτανικός και μετά θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος.

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Παναθηναϊκό που προέκυψαν κατά τη συνεδρίαση της βουλής. Σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Θάνος Μωραΐτης τόνισε:

“Πρόθεση μας είναι να γίνει το γήπεδο, αλλά παράλληλα να διασφαλίσουμε πως ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και οι εκατοντάδες νέοι που στεγάζονται σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου δεν θα μείνουν ούτε μία μέρα άστεγοι.”

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει την ανατροπή των σχεδίων της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη που είχε εκφράσει τη διάθεση της για γκρέμισμα της Λεωφόρου άμεσα, ασχέτως της πορείας των έργων στο Βοτανικό.

Ο Θάνος Μωραΐτης μαζί με την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Θάνος Μωραΐτης αναφέρθηκε και στην νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να κατατεθεί.

“Με τον ανασχεδιασμό  λοιπόν επιτυγχάνονται τα εξής:
1) Μειώνεται η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού κατά 66.000 τμ περίπου, δηλαδή μειώνεται η προβλεφθείσα με τον νόμο 3841/2006 δόμηση κατά πoσοστό 60% περίπου.
2) Επίίσης η νέα επιτρεπόμενη δόμηση στην περιοχή του Βοτανικού θα είναι σαφώς μικρότερη από την αρχική δόμηση που είχε υλοποιηθεί πριν από την κατεδάφιση των εργοστασίων της ΕΤΜΑ.
3) Αυξάνονται, στην περιοχή του Βοτανικού, οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου κατά 30.000τμ περίπου, πέραν αυτών που είχαν προβλεφθεί με το προηγούμενο νόμο.
Με την αύξηση αυτή, οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου στις δυο περιοχές του προγράμματος της διπλής ανάπλασης ανέρχονται σε 100.000 τμ περίπου.
Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν τα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη από τον ανασχεδιασμό της διπλής ανάπλασης είναι μεγάλα τόσο για την περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όσο και για τον Βοτανικό.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε