Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν γλιτώνουμε… από τις Βουβουζέλες

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Δυστυχώς οι τελευταίες μας ελπίδες για ένα ήσυχο… ποδοσφαιρικό Μουντιάλ χάθηκαν. Ο Ζεπ Μπλάτερ και η οργανωτική επιτροπή ξεκαθάρισαν ότι οι βουβουζέλες θα μας… ζαλίζουν σε όλο το Παγκόσμιο κύπελλο.

Μετα τα αισιόδοξα μηνύματα που είχε στείλει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Ντάνι Τζόρνταν, ήρθαν τα άσχημα νέα από τον Ζεπ Μπλάτερ.

Ο πρόεδρος της FIFA έκλεισε οριστικά το θέμα: 

“Για να απαντήσω σε όλα τα μηνύματά σας αναφορικά με τις βουβουζέλες, πάντα έλεγα ότι η Αφρική έχει έναν διαφορετικό ρυθμό, έναν διαφορετικό ήχο. Δεν βλέπω να απαγορεύονται οι μουσικές παραδόσεις των φιλάθλων στη χώρα τους. Θα θέλατε να δείτε μια απαγόρευση στις παραδόσεις των φιλάθλων στη δικιά σας χώρα;”

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ:  

“Οι βουβουζέλες είναι εδώ για να μείνουν και δεν θα απαγορευθούν. Δείτε τις ως μέρος από την κουλτούρα μας στη Νότια Αφρική για να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ο κόσμος σε ολόκληρη την υφήλιο αγαπάει τις βουβουζέλες. Μόνο μια μειοψηφία τάσσεται εναντίον τους. Ποτέ δεν υπήρξε σκέψη για την απαγόρευσή τους. Ως φιλοξενούμενοι, σας παρακαλούμε να αγκαλιάσετε την κουλτούρα μας, σας παρακαλούμε να αγκαλιάσετε τον τρόπο, με τον οποίο γιορτάζουμε. Η ιστορία της βουβουζέλας είναι βαθιά ριζωμένη στη Νότια Αφρική.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε