Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν πανηγύρισε το…αήττητο – Πέρασε απ’τη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ελευθερόπουλος και τα… πιτσιρίκια του έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό για ένα ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να του “χαλάσουν” το αήττητο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. 2-1 το σκορ στη Νέα Σμύρνη με τους Πειραιώτες να είναι καλύτεροι από τον Πανιώνιο αλλά και… τυχεροί, αφού η ισοφάριση έγινε με αυτογκόλ. Τρία δοκάρια ο Μήτρογλου – Τα 12 γκολ έφτασε ο Τζεμπούρ, αλλά δεν πανηγύρισε

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

“Αυτό το ποδόσφαιρο θέλει ο κ. Μαρινάκης”

Θεοδωρίδης: Ηθικός αυτουργός ο Αλαφούζος!

Πρόβλημα με Αμπντούν

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός βρήκε τον… τρόπο να νικήσει με 2-1 τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη και να κλείσει με μία ακόμη νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ως αήττητος. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 25′ με τον Αραβίδη, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 30′ με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου και πήρε το “τρίποντο” στο 82′ με τον Τζιμπούρ.

Ενταση και διακοπή στο φινάλε με τον Σπάθα να πηγαίνει για 5 λεπτά στα αποδυτήρια και τον Γαλλοαλγερινό άσο του Ολυμπιακού, που μόλις είχε πετύχει το νικητήριο τέρμα να πηγαίνει στην εξέδρα των οπαδών του Πανιώνιου για να τους ηρεμήσει!

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αιφνιδιάσει με την αρχή του ματς, αλλά το σουτ του Αραβίδη (3′) από πλάγια θέση πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ (προειδοποίησε ο παίκτης των γηπεδούχων). Από εκείνο το σημείο και μετά οι Πειραιώτες… σοβαρεύτηκαν, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά είχαν ανούσια υπεροχή, αφού δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μία κλασική φάση.

Οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν να ανοίξουν το σκορ, κέρδισαν αρκετά κόρνερ και φάουλ κοντά στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά -όπως είπαμε και πριν- ο Αραβίδης είχε… όρεξη. Ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου μπήκε με την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού από τα αριστερά, “ζάλισε” τον Κοντρέρας και από πολύ δύσκολη γωνία νίκησε τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Οι “νταμπλούχοι” όμως έφεραν άμεσα το ματς στα ίσα, με τον… Σπυρόπουλο (30′). Ο παίκτης του Πανιώνιου προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Χαρακτηριστική η αμέσως επόμενη στιγμή, με το νεαρό Σπυρόπουλο να μην μιλιέται και τον Τζεμπούρ να τον παρηγορεί!

Ο Ολυμπιακός είχε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου τον έλεγχο του ματς, κυκλοφόρησε την μπάλα κόντρα στους… μικρούς του Ελευθερόπουλου, επιτέθηκε από τις πτέρυγες με τους Αμπντούν και Μασάντο, αλλά δεν κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ. Με την έναρξη της επανάληψης όμως ο Ζαρντίμ πέρασε στον αγώνα τον Μήτρογλου, θέλοντας να πάρει το παιχνίδι, ενώ ο Ελευθερόπουλος… φρέσκαρε τη μεσαία του γραμμή με τον Μενδρινό.

Οι φιλοξενούμενοι πολιόρκησαν την εστία του Περιστερίδη έψαξαν έντονα το 2-1 και είχαν δύο δοκάρια με τον Μήτρογλου (53′, 61′). Τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 83′, με τον Τζεμπούρ να πετυχαίνει το 12ο τέρμα του στο πρωτάθλημα (δεν πανηγύρισε κόντρα στη παλιά του ομάδα), ενώ αμέσως μετά ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Κουλουχέρη.

Λίγο πριν το τέλος είχαμε μία μικρή διακοπή, αφού κάποιοι… θερμόαιμοι οπαδοί των γηπεδούχων πήδηξαν από τις εξέδρες και προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο 9ο Τζεμπούρ λειτούργησε εκεί σαν… πυροσβέστης). Ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από λίγα λεπτά και το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας (69′ Γιαννούλης), Κούρος, Ρόβας (90′ Ανδράλας), Γουνδουλάκης (51′ Μενδρινός), Οκόγιε, Καμπάνταης, Αραβίδης, Κουλουχέρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (67′ Φουστέρ), Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Γκρέκο (46′ Μήτρογλου), Αμπντούν (90+3′ λ.τ. Παπάζογλου).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε