Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεν θα πάει Ουκρανία για το Euro ο Μπαρόζο λόγω Τιμοσένκο!

Δεν θα πάει Ουκρανία για το Euro ο Μπαρόζο λόγω Τιμοσένκο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.04.2012 | 14:54
Πρώτη δημοσίευση: 30.04.2012 | 14:48

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο "δεν έχει την πρόθεση" να μεταβεί στην Ουκρανία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro 2012 δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.

"Ο πρόεδρος (της Επιτροπής) δεν έχει αυτή τη στιγμή καμιά πρόθεση να μεταβεί στην Ουκρανία ούτε να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στην Ουκρανία", δήλωσε η Πία Αρενκίλντε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο πολιτικό μποϊκοτάζ του Euro 2012 μετά τη φυλάκιση της αντιπολιτευόμενης Γιούλιας Τιμοσένκο.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως η Επιτροπή έχει "πολύ μεγάλες ανησυχίες σχετικά με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία".

"Ελπίζουμε σε εξελίξεις (από την πλευρά του Κιέβου) ώστε να ξεπεράσουμε αυτό που συνιστά μια πολύ σοβαρή κατάσταση", διευκρίνισε η Αρενκίλντε.

Aπό την Παρασκευή πολλοί στην ΕΕ ζητούν από τους οργανωτές του Euro 2012 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία, να εκφράσουν την ανησυχία τους για την κατάσταση της ουκρανής αντιπολιτευόμενης Γιούλιας Τιμοσένκο, όμως η UEFA υπεραμύνθηκε της επιλογής της να αναθέσει τη διοργάνωση στο Κίεβο.

Η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τη Δικαιοσύνη και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα Βιβιάν Ρέντινγκ έχει δηλώσει ήδη πως αρνήθηκε μια πρόσκληση του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί για την τελετή έναρξης του Euro-2012 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Η Γιούλια Τιμοσένκο κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φυλάκισή της.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο