Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δεν χάνει ούτε για… πλάκα – Δεύτερος ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε από νωρίς ότι δεν μπορεί να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου αφού η Ζαλγκίρις “επέλεξε” να νικήσει την Εφές και να βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού. Αυτό δεν πτόησε τους “ερυθρόλευκους” που έκαναν το χρέος τους, αν και δεν έπαιξαν καλά, επικράτησαν με 82-81 της Αρμάνι και συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους. Αποδοκιμάστηκε ο Μπουρούσης. Δείτε τους ομίλους του Top 16.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ξεχάσει τη λέξη… ήττα (τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 25 Οκτωβρίου από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ). Ακόμη και σε ένα ματς που αποδείχθηκε αδιάφορο αφού τα αποτελέσματα των άλλων αναμετρήσεων δεν άφηναν περιθώρια στον Ολυμπιακό και την Αρμάνι, οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη και έκλεισαν ιδανικά την πρώτη φάση με 8 νίκες και 2 ήττες. Αντίθετα οι Ιταλοί αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός με τον Βασίλη Σπανούλη να εκτελεί ξεκίνησε δυνατά το ματς και προηγήθηκε με 1-6, τρέχοντας ένα σερί 7-0. Η Αρμάνι έχοντας τους Λάγκφορντ και Μπουρούση, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο των ερυθρόλευκων, κύριους εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών πήρε τα ηνία του αγώνα και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +3 (16-19).

 
Οι παίκτες του Μπαρτζώκα κόλλησαν στην επίθεση, ήταν χαλαροί στην άμυνα και οι Ιταλοί που ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά στο +7 (20-27). Ο Ολυμπιακός συνήλθε, ο Λο ανέλαβε δράση και οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο ματς με σερί 7-0. Τα τρίποντα της Αρμάνι πλήγωσαν τους πρωταθλητές Ευρώπης που βρέθηκαν και πάλι να κυνηγούν στο σκορ.
 
Οι ερυθρόλευκοι ξεκινώντας από την άμυνα, ανέβασαν την απόδοσή τους, ο Σπανούλης έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με 45-38.
 
Τα προβλήματα στην άμυνα επέστρεψαν στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Λο, η Αρμάνι πλησίασε στο σκορ και τελικά έκλεισε την περίοδο στην ισοπαλία (62-62).
 
Από το Κάουνας έφταναν τα “άσχημα” νέα για τον Ολυμπιακό, αφού η Ζαλγκίρις έκανε πάρτι κόντρα στην Εφές ενώ και η Κάχα είχε μεγάλη διαφορά από την Τσεντεβίτα οπότε η Αρμάνι ακόμη κι αν έπαιρνε τη νίκη δεν θα μπορούσε να προκριθεί. Έτσι το τέταρτο δεκάλεπτο έμοιαζε με αγώνα προετοιμασίας και οι δύο ομάδες έπαιξαν για το γόητρο.
 
Η άμυνα ζώνης του Σκαριόλο δημιούργησε προβλήματα στους ερυθρόλευκους και έτσι το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Μπουρούσης, μέσω αποδοκιμασιών, ευστόχησε σε δύο βολές 78 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, δίνοντας προβάδισμα ενός πόντου στους Ιταλούς. Ο Χάινς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από το άστοχο τρίποντο του Παπανικολάου και έκανε το 78-77, αλλά και πάλι ο Μπουρούσης έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του. Στα 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Παπανικολάου έβαλε το τρίποντο γράφοντας το 81-79.
 
Ο Μπαρτζώκας επέλεξε να κάνει φάουλ, ο Χέρστον έβαλε μόνο τη μία βολή, το ίδιο έκανε και ο Λο. Το “γαϊτανάκι” συνεχίστηκε με τον Λάνγκφορντ να χάνει μία βολή και τον Παπανικολάου να αστοχεί και στις δύο. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Λάνγκφορντ αστόχησε απελπιστικά στο τρίποντο και ο Ολυμπιακός πήρε μία ακόμη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 45-38, 62-62, 82-81

 
Ολυμπιακός: Χάινς 16 (6/9 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Λο 14 (5/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5 ασίστ), Σπανούλης 18 (4/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 7/8 βολές, 4 λάθη, 4 ασίστ), Περπέρογλου 6 (3/8 σουτ), Σλούκας 1, Μαυροειδής, Πάουελ 10 (4/5 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Γκετσεβίτσιους, Παπανικολάου 12 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 3 (1).
 
Αρμάνι: Στίπτσεβιτς 3 (1), Χέρστον 7 (3/8 σουτ), Φώτσης 5 (2/5 σουτ), Κουκ 9 (2/4 τρίποντα, 3 ασίστ), Κιότι 2, Μπουρούσης 13 (3/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/7 βολές, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μέλι 8 (2/3 τρίποντα), Λάνγκφορντ 21 (9/12 δίποντα)

Η Ζαλγκίρις νίκησε με 71-53 την αδιάφορη Εφές και πήρε την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η Κάχα Λαμποράλ “διέλυσε ” με 97-70 την Τσεντεβίτα και εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για το TOP 16.

Οι όμιλοι του Top 16

Ε’ όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Ζαλγκίρις
Ουνικάχα Μάλαγα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παναθηναϊκός
Αναντολού Εφές
Άλμπα Βερολίνου
Μπάμπεργκ
 
Στ΄ Όμιλος
 
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπαρτσελόνα
Χίμκι
Ολυμπιακός
Σιένα
Μπεσίκτας
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Κάχα Λαμποράλ

Επεισόδια με μολότοφ στο ΣΕΦ – Τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε