Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

“Δεν υπάρχει φαβορί”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο τελικός του Κυπέλλου πλησιάζει και οι παίκτες του Παναθηναϊκού αρνούνται τον ρόλο του φαβορί και δηλώνουν έτοιμοι για το νταμπλ. Πολύ δύσκολα θα προλάβει ο Σεϊταρίδης.

Τα είπαν Πατέρας – Τζίγγερ

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Σεντρίκ Καντέ μίλησαν για τον τελικό του Σαββάτου με τον Άρη στην ανοιχτή προπόνηση του Παναθηναϊκού, στην Παιανία. Συντηρητικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που είναι εξαιρετικά δύσκολο να είναι έτοιμος το Σάββατο. 


Οι δηλώσεις των παικτών του Παναθηναϊκού:

Αλέξης Τζόρβας: Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια πρωταθλήματος με αυτά του κυπέλλου. Δεν υπάρχουν προγνωστικά σε έναν τελικό κυπέλλου. Δεν μας απασχολεί πως σκέφτεται ο κόσμος του Αρη και τα παιχνίδια κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορείς να κατακτήσεις τίποτα αν δεν το διεκδικήσεις στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε σωστά.

Η διαδικασία των πέναλτι είναι πιο αγχωτική για τους ποδοσφαιριστές παρά για τους τερματοφύλακες. Δεν είναι δύσκολο να πιάσεις ένα πέναλτι. Ο ποδοσφαιριστής, όμως, αν χάσει ένα πέναλτι μπορεί να χάσει το κύπελλο. Μακάρι να μη χρειαστεί να διεκδικήσουμε το κύπελλο στα πέναλτι. Η ομάδα ήταν καλή ακόμα και σε παιχνίδια που δεν πήρε αποτελέσματα. Και με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και με τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η αναποτελεσματικότητα στα ντέρμπι ήταν καθαρά θέμα τύχης. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι τον τελικό, το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Δεν ασχολούμαστε καθόλου με τα διοικητικά. Δεν μας αφορά. Η διοίκηση είναι εντάξει στις πληρωμές και στην στήριξη προς εμάς, οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά.

Αν δεν παίρναμε το πρωτάθλημα θα ήταν καταστροφικό. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, ο κόσμος από την αρχή ζητούσε το πρωτάθλημα. Τώρα έχουμε πιο καθαρό μυαλό να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Δεν είναι ο μοναδικός τελικός για εμάς φέτος. Δώσαμε πολλούς τελικούς στο πρωτάθλημα”.

Κώστας Κατσουράνης: “Δεν είμαστε φαβορί το Σάββατο. Ουσιαστικά παίζουμε σε ουδέτερο γήπεδο γιατί οι φίλαθλοι θα είναι μοιρασμένοι. Δεν έχουμε πίεση. Όποιος βρεθεί στην καλύτερη βραδιά θα πάρει το κύπελλο. Για έναν ποδοσφαιριστή είναι ότι καλύτερο να βρίσκονται οπαδοί και των δύο ομάδων στις εξέδρες.

Όλα τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται με κόσμο και των δύο ομάδων, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος που θα το αποφασίσω αυτό. Πετύχαμε το σκοπό της κατάκτησης του πρωταθλήματος, είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα.

Η ομάδα θα παίξει ελεύθερα και θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να κατακτήσει το κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πάντα κυνηγάει τους τίτλους στην Ελλάδα και την καλή πορεία στην Ευρώπη. Πήραμε το πρωτάθλημα, κάναμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη και είμαστε στον τελικό. Εγώ προσπάθησα όσο μπορούσα, όπως όλοι οι συμπαίκτες μου.

Το πρωτάθλημα είναι μια ολόκληρη χρονιά και όχι ένα παιχνίδι. Εγώ θα παίξω όπου αποφασίσει ο προπονητής. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαι αμυντικό χαφ και σε αυτή τη θέση προτιμώ να παίζω, αλλά είμαι επαγγελματίας και θα παίξω όπου μου πει ο προπονητής”. 

Σεντρίκ Καντέ: Είμαι 100% έτοιμος να αγωνιστώ. Έχω μπει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων κι αν μου ζητηθεί να παίξω θα είμαι έτοιμος. Είμαστε κοντά στο νταμπλ. Υπάρχει δίψα και στόχος μας είναι το κύπελλο για να κατακτήσουμε και τα δύο τρόπαια. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ δυνατή. Από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Έχουν πολύ καλούς επιθετικούς και θα έχουμε πολύ δουλειά “.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε