Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Δεν υπάρχουν δικαιολογίες – Θέλουμε μόνο τη νίκη”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το σύνθημα για τον αγώνα της Εθνικής στην Λετονία έδωσε ο Φερνάντο Σάντος τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να σταθεί στις τιμωρίες ή τους τραυματισμούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδία τεχνικός

-Για το ματς κόντρα στην Λετονία:
“Η Λετονία στην έδρα της είναι πολύ δυνατή με πολύ καλή οργάνωση, έχουν καλύτερη ψυχολογία μετά τη νίκη στη Γεωργία. Συνεπώς εμείς ξέρουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε αλλά έχουμε έναν στόχο κι αυτός είναι η νίκη. Σεβόμαστε τη Λετονία αλλά νομίζω ότι με τη συγκέντρωση μας και τις ικανότητες μας θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.”

-Για τα προβλήματα τραυματισμών:
“Είναι αλήθεια ότι έχουμε αρκετά προβλήματα, αλλά αυτό δε μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να παίξουν και να καλύψουν τα κενά αυτών που απουσιάζουν. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να κερδίσουμε την αναμέτρηση.”

-Πώς προετοιμάζει την ομάδα:
“Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με όποιον τρόπο κι αν γίνει αυτό, ξέρουμε καλά ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πιο επικίνδυνο από το παιχνίδι με το Ισραήλ. Εμείς έχουμε την δικιά μας ταυτότητα, τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Όταν δεν έχουμε τη μπάλα θέλουμε να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία κι όταν έχουμε τη μπάλα θα προσπαθήσουμε μέσω διάφορων αυτοματισμών που έχουν δουλευτεί να μπορέσουμε να φτάσουμε στην αντίπαλη περιοχή. Για μας είναι πολύ σημαντικό να μην χάνουμε τη μπάλα με ευκολία στο αυριανό παιχνίδι, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό γιατί μόνο έτσι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρόλο που σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσουμε στη νίκη.”

-Τί δε θέλει να δει που είδε στο Ισραήλ:
“Στο επιθετικό κομμάτι και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στο να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε όπως θέλουμε και δυστυχώς πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δυσκολεύουμε τους εαυτούς μας, διότι με υπερβολικές ατομικές ενέργειες προσπαθούσαμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε τίποτα. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το ατομικό στοιχείο, να βάλουμε το ομαδικό πνεύμα όταν έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να πετύχουμε το γκολ γιατί έχουμε έρθει για τη νίκη εδώ.”

-Μπορεί να επαναλάβει καλή εμφάνιση τόσο σύντομα:
“Εμείς προσπαθούμε πάντα να βελτιωνόμαστε και από εκεί και πέρα όπως είπα και στους ποδοσφαιριστές προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα θετικά στοιχεία τα οποία μας χαρακτηρίζουν, ενώ αυτά στα οποία πρέπει να βελτιωθούμε θέλουμε να το κάνουμε μέσα από τις προπονήσεις χωρίς να αλλάξουμε τη δικιά μας φιλοσοφία και κρατώντας τα θετικά στοιχεία όπως είναι για παράδειγμα ο χαρακτήρας η αποφασιστικότητα και το πάθος των παικτών. Ελπίζω σε κάθε αγώνα να βλέπω μια μικρή βελτίωση.

-Για όλα τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν:
“Είναι γεγονός ότι έχουμε αρκετά προβλήματα ωστόσο εμείς δε θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτά,εμείς επικεντρωνόμαστε στην ομάδα και δεν αφήνουμε αυτά τα κομμάτια να μας επηρεάσουν αρνητικά. Σίγουρα για μας θα ήταν πολύ καλύτερο να έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση μας, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορέσει αυτό να αποτελέσει μια εύκολη δικαιολογία αν τυχόν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτό που πρέπει εμείς να ψάξουμε δεν είναι τα προβλήματα, αλλά λύσεις.”

-Αν θα αλλάξει τακτική λόγω των απουσιών:
“Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα δεν αλλάζεις τακτική ανάλογα με τον αντίπαλο. Οι μικρές ομάδες ναι το κάνουν αυτό για να προσαρμοστούν κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους για να κλέψουν αποτέλεσμα. Αυτές οι ομάδες δεν πιστεύουν τόσο πολύ στις δυνατότητες τους ή δεν έχουν πραγματικά μεγάλες δυνατότητες, οπότε παίζουν με βάση το πως αγωνίζεται ο αντίπαλος. Αυτές που πιστεύουν στον εαυτό τους έχουν τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού και πάντα προσπαθούν να ακολουθούν αυτόν, ανεξάρτητα αν αυτό θα βγει σε μεγάλο ή σε μικρό ποσοστό μέσα στον αγωνιστικό χώρο βάσει των διαφόρων συνθηκών που επικρατούν. Κι αυτό συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες είτε αφορά συλλόγους, είτε αφορά εθνικές ομάδες. Εμείς θεωρώ ότι έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε, να πιστεύουμε πάρα πολύ στη δουλειά που κάνουμε κι όχι να παίζουμε σε σχέση με το αν μας λείπει κάποιος ποδοσφαιριστής ή με ποια ομάδα αγωνιζόμαστε.”

-Για το αν θα παίξει με Σάλπιγγίδη δεξιά και Λυμπερόπουλο κορυφή:
«Αύριο θα δούμε ποια θα είναι η ομάδα, αλλά το μοντέλο δεν αλλάζει»

-Για τον Νίνη:
«Ο Σωτήρης είναι ένα μεγάλο πλήγμα για μας και θέλουμε να ευχηθούμε κι εγώ κι οι ποδοσφαιριστές καλή επάνοδο και να του πάνε όλα καλά. Ήταν άτυχος αλλά αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στη ζωή και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όλοι μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να το αφιερώσουμε στον Σωτήρη και στον Παντελή Καφέ. Όσον αφορά το παιχνίδι, από τη στιγμή που είμαστε μία μέρα πριν, δεν πρέπει να μιλάμε και να ασχολούμαστε με αυτούς γιατί έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο μπροστά μας»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε