Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Δερμιτζάκης: Δεν έφτιαξα εγώ αυτή την ομάδα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Παύλος Δερμιτζάκης εμφανίστηκε δακρυσμένος στην αίθουσα Τύπου καθώς τα δακρυγόνα έξω από την Τούμπα είχαν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως η ομάδα θα μείνει ενωμένη παρά την ήττα από τον Αρη, ενώ τόνισε πως δεν έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις το καλοκαίρι.

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες που ήθελαν για δικούς τους λόγους τη νίκη. Προετοιμαστήκαμε όσο γινόταν καλύτερα, ξέραμε τον αντίπαλο, ξέραμε την τακτική του αντιπάλου, ήμασταν πολύ διαβασμένοι και με την διάθεση αυτού του παιχνιδιού σαν ντέρμπι, αλλά και με την δύναμη και το πάθος να μπορέσουμε να πετύχουμε τη νίκη που όλοι θέλαμε. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, είχαμε την κυκλοφορία της μπάλας, προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για γκολ, κάναμε δύο καλές ευκαιρίες, όχι τελειώματα, ευκαιρίες, απέναντι στον Άρη που δεν μας απείλησε σε κανένα σημείο”, ήταν το σχόλιο του Παύλου Δερμιτζάκη για το πρώτο ημίχρονο.

Για την επανάληψη σχολίασε ως εξής: “Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε ότι θέλει ηρεμία, συγκέντρωση, καθαρό μυαλό, συγκεντρωμένοι στην τακτική μας, αμυντικά και επιθετικά, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ματς. Το παιχνίδι από ένα σημείο και μετά άνοιξε και λόγω αλλαγών του κ. Κούπερ αλλά και λόγω κινήσεων απο τον πάγκο τον δικό μας. Αλλάξαμε την τακτική μας. Βγάλαμε ένα αμυντικό χαφ που μας έδινε τρεξίματα όμως αφήσαμε τον Γκαρσία και τον Ίβιτς στο κέντρο για να προσθέσουμε έναν πιο επιθετικό παίκτη. Έτσι δεν αλλοιώθηκαν και τα στημένα μας και από πλευράς εκτέλεσης και από πλευράς ικανότητας. Το 50% των τερμάτων έρχεται από στημένα. Δυστυχώς όμως σε μία φάση, σε ένα φάουλ, σε στημένο που δεν είχαμε ξαναδεχθεί γκολ από την αρχή της σεζόν, αδρανήσαμε. Το τείχος άνοιξε, η μπάλα έφυγε από τον τερματοφύλακα και κανείς δεν βρέθηκε για να πάρει το ριμπάουντ. Μετά προσπαθήσαμε αλλά δεν ήρθε το γκολ”.

Πως όμως αντιμετωπίζει την ήττα από τον Αρη; “Η ήττα είναι πρόβλημα. Οποιαδήποτε ήττα αλλά ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τον Άρη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε. Με μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση για να ανακάμψουμε. Θέλει προσπάθεια. Όπως είχα πει και στην Ξάνθη το δύσκολο είναι να μείνουμε ενωμένοι. Εμείς όμως είμαστε για τα δύσκολα. Συγχαρητήρια στον Άρη που πέτυχε μία μεγάλη νίκη και κοιτάμε μπροστά”.

Για τα παράπονα των οπαδών του ΠΑΟΚ από τους παίκτες, τόνισε πως: “Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι νικητές και οι ήττες σίγουρα τους πληγώνουν. Τους καταλαβαίνουμε απόλυτα, όμως πρέπει να κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα. Έτσι φτιάχνονται οι μεγάλες ομάδες. Γι΄ αυτό είναι μεγάλες ομάδες”.

Για την επιλογή του βγάλει τον Βιτόλο εκτός αγωνιστικού χώρου: “Να προσθέσεις έναν επιθετικό στην καρδιά της άμυνας και να αλλάξεις έναν σχηματισμό, το γνωρίζουμε απόλυτα. Τον παίξαμε και σε άλλα παιχνίδια. Ίδια αλλαγή έγινε και με τον Άγιαξ που ισοφαρίσαμε. Θεωρώ ότι τακτικά ήταν κάτι λογικό. Δεν πιστεύω ότι ρίσκαρα. Είναι κοινή λογική όταν θέλεις να πιέσεις και να δημιουργήσεις περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ. Δεν ήταν κάτι που δημιούργησε πρόβλημα. Το γκολ ήταν από στημένη φάση. Όταν έρχεται η ήττα όλα είναι λάθος όσα κάνει ο προπονητής. Όταν έρχεται η νίκη όλα είναι καλά. Και οι αλλαγές και όλα. Τα γνωρίζω αυτά”.

Και κατέληξε τονίζοντας πως αυτή η ομάδα δεν είναι αποκλειστικά δικό του δημιούργημα: “
Εγώ δεν έφτιαξα την ομάδα αυτή. Ήρθα για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάποιους στόχους. Δεν κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε για να δημιουργήσουμε σύνολο που οραματιζόμαστε. Δεν έκανα εγώ την προετοιμασία. Παίζουμε σε δύο διοργανώσεις. Στην Ευρώπη πάμε καλά όμως αυτό δεν μεταφέρετε και στο δικό μας πρωτάθλημα. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει όμως όλα διορθώνονται από την όρεξη, την διάθεση και την δουλειά. Και αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε πλάτες για να προχωρήσουμε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε