Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Δερμιτζάκης: Πάση θυσία να μην δεχθούμε γκολ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Φενέρμπαχτσε και στάθηκε στην σημασία να μείνει ανέπαφη η εστία της ομάδας του.

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στον τραγικό χαμό του Παναγιώτη Μπαχράμη τονίζοντας: “Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Όλη η Ελλάδα θρηνεί ένα παιδί με πλούσιο ποδοσφαιρική καριέρα, ενός ανθρώπου που είχα την τιμή να είμαι συμπαίκτης του στην Καλαμάτα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει και εμείς να τον θυμόμαστε όπως πρέπει”.
 
Αναφερόμενος στις αναμετρήσεις με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε υπογράμμισε: “Σε συνέχεια των ευρωπαϊκών προκλήσεων, όπως και με τον Άγιαξ που ήταν ένας πολύ σπουδαίος αντίπαλος, έτσι θα αγωνιστούμε με αντίπαλο και τη Φενέρμπαχτσε. Πραγματικά πρόκειται για ένα σπουδαίο και ιδιαίτερο παιχνίδι, το οποίο θα αντιμετωπίσουμε όπως κοιτάξαμε τον Άγιαξ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης είπα ότι είναι παρακαταθήκη οι εμφανίσεις μας με τον Άγιαξ, γιατί θεωρώ ότι πραγματικά έτσι είναι. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα, όμως τώρα είμαστε πιο βελτιωμένοι, καθώς πέρασαν αρκετές ημέρες που δουλέψαμε αρκετά πράγματα, ώστε στο παιχνίδι με τη Φενέρ να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι και να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που θέλουμε όλοι μας. Η Φενέρ είναι μια ομάδα με μεγάλο αριθμό παικτών, τεράστιο μπάτζετ και πλούσιο ρόστερ, όμως τις ομάδες δεν τις κάνουν τα λεφτά, ούτε οι πολλοί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε να αντιπαραθέσουμε πίστη, θέληση για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, καθώς μας αρέσουν τα δύσκολα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου, αφού η ομάδα είναι ένα κομμάτι τους, μεταφορικά και ουσιαστικά. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή το μηδέν στην άμυνα και κάποιο ή κάποια γκολ στην επίθεση, προκειμένου να διαχειριστούμε όπως θέλουμε την αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη”.

Συνεχίζοντας την αναφορά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ: “Θα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχουμε τους παίκτες στην αρχική ενδεκάδα είτε με τις αλλαγές για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, άρα πρέπει να πιέσουμε, να δώσουμε έμφαση στην επιθετική μας τακτική. Παράλληλα πρέπει να προστατέψουμε την εστία μας σαν κόρη οφθαλμού για να διαφυλάξουμε το μηδέν. Όταν μιλάμε για επίπεδα τέτοιων ομάδων άλλωστε σίγουρα μας απασχολεί ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου, αλλά και κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες, όμως εμείς πρέπει να εστιάζουμε στη δική μας ομάδα”.

“Πρέπει να σκεφτούμε τη δική μας ομάδα, τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε εμείς. Σ’ αυτό το κομμάτι προσωπικά είμαι πολύ σίγουρος πως θα πετύχουμε. Έχω κατασταλάξει και για την ενδεκάδα και για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τη Φενέρμπαχτσε. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και σε όλους τους θεσμούς πρέπει να δίνει το στίγμα και τους στόχους που έχει. Σίγουρα μια πιθανή πρόκριση θα έχει οφέλη αγωνιστικά, ψυχολογικά, οικονομικά, αλλά σαφώς και στο πρεστίζ της ομάδας μας. Από την άλλη θα ήταν άδικο να μην τονίσω πως ο σχεδιασμός της ομάδας δεν αναφέρει ότι πρέπει σίγουρα να προκριθούμε. Πάντα πρέπει να κοιτάμε και το αρνητικό κομμάτι, οι ομάδες δεν είναι μόνο στις επιτυχίες, αλλά ο προγραμματισμός συνεχίζεται. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, όταν λέω από όλους εννοώ από το αγωνιστικό κομμάτι μέχρι και τον κόσμο.

Όλοι μαζί σαν μια αλυσίδα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε, αυτό δεν σημαίνει όμως πως αν δεν περάσουμε θα πρόκειται για καταστροφή. Σίγουρα μια επιτυχία θα είναι σημαντική και ιδιαίτερη για όλους. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τιμωρημένους παίκτες της Φενέρμπαχτσε, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να παραγνωρίσεις το ρόστερ και το μπάτζετ αυτής της ομάδας. Μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε ενίσχυση, σίγουρα είναι μια πολύ καλή ομάδα με βάση την εικόνα της. Κατά μεγάλο ποσοστό περιμένουμε έναν τρόπο παιχνιδιού ανάλογο με αυτόν που έδειξε η Φενέρ στην Ελβετία απέναντι στη Γιανγκ Μπόις. Ξέρουμε ότι είναι δυνατή σε κάποιες γραμμές, αλλά σαφώς και ευάλωτη σε κάποιες άλλες. Δεν ξέρω αν έχουν την ίδια δυναμική σε σχέση με τον Άγιαξ, όμως σαφέστατα πρόκειται για μια ομάδα με πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στο πρωτάθλημα της”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε