Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Διαμαντίδης: Έχουμε μάθει να παλεύουμε για τη νίκη, όπου και αν παίζουμε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε στο blog του για την αυριανή έναρξη των τελικών της Α1 και τη μάχη για τη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγραψε στο κοινό blog που διατηρεί με το Θοδωρή Παπαλουκά και φιλοξενείται στο site της WIND για το μεγάλο ντέρμπι αύριο στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.
 
Ο αρχηγός των “πρασίνων” αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι και είπε: “Είμαστε πανέτοιμοι για να ξεκινήσουμε τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό από το ΣΕΦ. Όλες τις μέρες που ακολούθησαν τον χαμένο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, τις χρησιμοποιήσαμε για να δουλέψουμε πάνω στις όποιες αδυναμίες παρουσιάσαμε. Είχαμε και τα τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, που μας βοήθησαν έτσι ώστε να πιάσουμε έναν σχετικά καλό ρυθμό τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.
 
Όλοι στην ομάδα είμαστε συγκεντρωμένοι γι’ αυτή τη σειρά των τελικών και ο στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Δεν υιοθετώ τα όσα λέγονται για το αν το πρώτο παιχνίδι της σειράς είναι κομβικό ή το δεύτερο ή δεν ξέρω κι εγώ ποιο άλλο. Στο μυαλό το πιο σημαντικό είναι η νίκη στο ματς που έχουμε μπροστά μας, ανεξαρτήτως αν διεξάγεται εντός ή εκτός έδρας. Στον Παναθηναϊκό έχουμε μάθει να παλεύουμε για τη νίκη, χωρίς να δίνουμε σημασία το που παίζουμε. Η αλήθεια είναι πως σε τόσο υψηλό επίπεδο, οι έδρες δεν προκαθορίζουν και το αποτέλεσμα. Τουλάχιστον αυτό έχουμε αποδείξει εμείς τα τελευταία χρόνια σ’ Ελλάδα κι Ευρωλίγκα”.
 
Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως: “Το ότι ο Ολυμπιακός μας νίκησε στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις μας στην Α1 (εντός κι εκτός) και στον τελικό του κυπέλλου, δεν λέει τίποτε για εμάς.
 
Πλέον έχουμε μία σειρά με ολοκαίνουργια παιχνίδι κι ελπίζω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για να φτάσουμε στις τρεις νίκες και να υπερασπιστούμε επιτυχώς τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος.
 
Ίσως να καταντάει πολλές φορές μονότονο, αλλά όπως συμβαίνει σε αυτά τα παιχνίδια, τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, κυρίως στην άμυνα. Τους ξέρουμε και μας γνωρίζουν και θεωρώ ότι δεν υπάρχουν μυστικά σε αυτήν τη σειρά. Αν εμείς είμαστε προσεκτικοί στα ριμπάουντ, δεν κάνουμε λάθη και δείξουμε προσήλωση στην άμυνα, τότε θα έχουμε πολλές και καλές ελπίδες για να φύγουμε νικητές από το ΣΕΦ αύριο. Χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας, γιατί θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε