Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Διαμαντίδης:“Μετάνιωσα για τον Τεόντοσιτς” – Πρίντεζης:“Μακάρι να βρεθούμε στον τελικό”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το Final-4 της Κωνσταντινούπολης πλησιάζει και οι “αιώνιοι” ετοιμάζονται για τους ημιτελικούς. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης συμφώνησαν πως όλα μπορούν να συμβούν, ενώ..

απάντησαν και στις ερωτήσεις των επισκεπτών της «Facebook page adidas basketball».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης:

Για το γεγονός πως και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι αουτσάιντερ:

Πρίντεζης: «Από την αρχή της χρονιάς δεν είμαστε φαβορί, όμως βελτιωνόμαστε καθημερινά. Θα πάμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα και να προκριθούμε στον τελικό».

Για το γεγονός πως οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν χαμηλότερα μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι:

Πρίντεζης: «Μετράει πολύ το μπάτζετ όμως φέτος ήταν ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν ορισμένα παιδιά. Παίξαμε πολύ καλά και είμαστε δεμένοι με αποτέλεσμα να μας βγαίνει σε καλό».

Για το αν υπάρχει πίεση για τον Ολυμπιακό στο ματς με την Μπαρτσελόνα, ο Πρίντεζης τόνισε: «Δεν υπάρχει πίεση, όμως όπου υπήρχε παίξαμε καλά. Πάμε να κερδίσουμε και αν χάσουμε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου».

Για το καινούριο παπούτσι της adidas:

Πρίντεζης: «Καταπληκτικό το καινούριο παπούτσι της Adidas. Βοηθάει πολύ που είναι τόσο ελαφρύ και ταιριάζει σε κάθε παίκτη, είτε ψηλό είτε κοντό».

Για το ποιες θα είναι οι ομάδες που θα περάσουν στον τελικό της Ευρωλίγκας:

Πρίντεζης: «Περνάει την κρίση του το ελληνικό μπάσκετ και το να περάσουμε και οι δύο στον τελικό θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Για το αν το κενό των δέκα ημερών θα επηρεάσει αρνητικά τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης απάντησε: «Θα δείξει αν επηρεαστούμε από το κενό των δέκα ημερών. Καλό θα ήταν να υπήρχαν αγώνες, όμως είναι και οι εκλογές. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε: «Ομάδες που κρατούν βασικό κορμό πάνε καλά. Αν μείνουν παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους τότε κρατάς τη «χημεία» της ομάδας. Μαζί με 1-2 προσθήκες βελτιώνεσαι».

Για το αν πίστεψε πως ο Ολυμπιακός δεν θα φτάσει στο Final 4, ο Γιώργος

Πρίντεζης: «Κάναμε κακή αρχή με τη Μπιλμπάο και τότε κανείς δεν το πίστευε ούτε το περίμενε. Αργότερα βελτιωθήκαμε, ήρθαν οι νίκες και το πιστέψαμε».

Για το αν σκέφτεται το ΝΒΑ ή να αποχωρήσει από τις ομάδες τους οι δύο παίκτες απάντησαν:

Πρίντεζης: «Τελειώνει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι, όμως θέλω να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό. Το έχω ξαναπεί πως θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

Για τα δύο παιχνίδια των ημιτελικών του Final 4 της Ευρωλίγκας οι δύο αθλητές είπαν:

Πρίντεζης: «Μόνο καλύτεροι γινόμαστε. Αν χάσουμε δεν θα πεθάνουμε κι’ όλας. Δεν μας αγχώνει που η Μπαρτσελόνα είναι σε καλή κατάσταση».

Οι δύο παίκτες πάντως δεν συμφώνησαν στο αν το Final 4 θα επηρεάσει τους τελικούς της Α1 Ανδρών:

Πρίντεζης: «Δε νομίζω πως ό,τι γίνει στο Final 4 θα μας επηρεάσει στους τελικούς της Α1. Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, και αν έρθει κάτι άλλο είναι ευπρόσδεκτο. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας».

Ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να κάνει κάποιος παίκτης αν δεν έχει καλό σουτ: «Το σουτ που έχει κάποιος σαν ταλέντο. Αν δεν το έχεις κάνεις 300 σουτ την ημέρα για να γίνεις καλύτερος».

Έπίσης ο Πρίντεζης μίλησε για την απουσία του Ρίκι Ρούμπιο: «Ο Ρούμπιο δεν έκανε τη διαφορά στη Μπαρτσελόνα όσο στο ΝΒΑ. Ο Χουέρτας είναι εξίσου καλός. Είχε τον κορμό της και είναι δεμένη ομάδα. Έχει τους Ναβάρο και Λόρμπεκ και αν τους περιορίσουμε θα έχουμε πιο πολλές ελπίδες».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Καλός προπονητής είναι αυτός που παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Ένας από αυτούς είναι ο προπονητής μας».

Στη συνέχεια οι δύο παίκτες αναφέρθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα:

Πρίντεζης: «Το ελληνικό μπάσκετ περνάει μια κρίση, όμως ο Έλληνας το αγαπάει. Η επαρχία έχει το ρόλο της στην Α1 και το μπάσκετ χρειάζεται την επαρχία πολύ. Εκεί ο κόσμος αγκαλιάζει αρκετά το άθλημα».

Στη συνέχεια οι δύο αθλητές αναφέρθηκαν στα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς στη χώρα μας:

Πρίντεζης: «Γουστάρουν όλοι μια έδρα καυτή, με φωνές και πολύ κόσμο, όμως δεν πρέπει να φτάνουν σε ακρότητες. Να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να γίνει κάποιο πολύ σοβαρό γεγονός».

Για το γεγονός πως ο κόσμος φαντάζεται μερικές φορές με αντίθετες φανέλες, απάντησε:

Πρίντεζης: «Με φανέλα Παναθηναϊκού; Δε νομίζω (γέλια). Αν θέλει να έρθει ο Δημήτρης στον Ολυμπιακό»!

Στη συνέχεια τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει γίνει πλέον ομαδα: «Το δυνατό σημείο της ομάδας μας είναι πως είμαστε… ομάδα! Μπασκετικά, τα συστατικά μας είναι η σκληρή άμυνα και οι καλές επιστροφές. Αν τα βγάλουμε αυτά μπορούμε να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι στην καριέρα του:

Πρίντεζης: «Δεν μετανιώνω για κάτι. Πιστεύω πως ό,τι σου τυχαίνει έχει και την θετική του πλευρά».

Για τη μεταγραφή του στη Μάλαγα ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: «Συμπαίκτες και προπονητής με βοήθησαν να βελτιωθώ. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι για να βελτιωθώ και δεν έχασα ούτε μία μέρα προπόνησης. Δε μου άξιζε αυτό που συνέβη στη Μάλαγα, όσο εγωιστικό και αν ακούγεται, και ήθελα να γυρίσω καλύτερος».

Κατόπιν αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει μέλλον: «Έχει μέλλον ο Ολυμπιακός, αυτό μας δείχνει φέτος. Δουλεύουμε πολύ και αν κρατήσουμε έναν κορμό έχει μέλλον τα επόμενα 5-10 χρόνια».

Σε ερώτηση για το αν έχει αντιγράψει το «χουκ» του, ο Πρίντεζης απάντησε: «Δεν έχω αντιγράψει το «χουκ». Βγήκε στην πορεία! Σημασία έχει να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι».

Για το ποια ομάδα θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα, ο Γιώργος Πρίντεζης απάντησε: «Να κερδίσει αυτός που το αξίζει, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να μην υπάρξουν ακρότητες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη:

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και τις ισάριθμες ήττες στις δύο φορές που συναντήθηκαν φέτος οι δύο ομάδες: “Δεν μας επηρεάζει πολύ. Μας έχει κερδίσει δύο φορές φέτος, αλλά εδώ μιλάμε για ένα φάιναλ φορ, είναι ξεχωριστό παιχνίδι. Θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Σαφώς θέλουμε να περάσουμε την ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Άμα το αξίζουμε και μπορούμε θα περάσουμε. Αν όχι, δεν θα περάσουμε.

Ο Κιριλένκο δίνει ενέργεια. Τους δίνει δύναμη, σίγουρα μας προβληματίζει η παρουσία του. Πρέπει να μειώσουμε το τι κάνει, αλλά όλη η ομάδα της ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Χρειάζεται δουλειά, συγκέντρωση και να έχουμε τύχη να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Μικρές λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο. Η τύχη, τα λάθη, οι χαμένες μπάλες θα παίξουν το ρόλο τους. Το πικ εν ρολ της ομάδας είναι πολύ βασικό για εμάς. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό όμως”.

Για τη βοήθεια που παίρνει ο Παναθηναϊκός από τον πάγκο του; “Σίγουρα η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους. Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Όσοι έρχονται από εκεί βοηθάνε. Έχουμε οδηγό τα δύο ματς που δώσαμε φέτος.

Για τους τελικούς του πρωταθλήματος: “Πρέπει να δούμε και την έκβαση του φάιναλ φορ. Θα επηρεάσει σίγουρα και η έκβαση των αγώνων εκεί, ανάλογα με το τι θα κάνουν οι δύο ομάδες”.

Για το μπάτζετ της ομάδας που ήταν μειωμένο: “Δεν παίζει ρόλο το τι μπάτζετ έχει κάθε ομάδα, αλλά άλλα πράγματα. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν παίζει ρόλο. Σίγουρα και το δικό μας το μπάτζετ έπεσε σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Για το ποια προτερήματα έχει ο Παναθηναϊκός και ποια η ΤΣΣΚΑ: “Είναι δύο καλές ομάδες ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ. Έχει ψηλούς παίκτες, δημιουργούν πολλά μις ματς, τρέχουν. Το βασικό κομμάτι της ομάδας μας είναι το πικ εν ρολ. Δυστυχώς φίλε πολλές ομάδες στηρίζονται στο πικ εν ρολ. Σχεδόν όλες οι ομάδες το έχουν”.

Για το αν περάσει ο Παναθηναϊκός στον τελικό θα έχει πιο εύκολο έργο: “Ο τελικός δεν νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολος από τον ημιτελικό. Θα είναι πιο δύσκολο ματς για εμάς, σίγουρα”.

Για τον έχει κάποια ρουτίνα ή γούρι πριν από κάθε ματς: “Δεν έχω κάποια ρουτίνα, πότε θα φας, πότε θα ξαπλώσεις. Δεν είμαι προληπτικός”.

Για τη βοήθεια που του προσφέρει το νέο αθλητικό παπούτσι της ADIDAS: “Είναι σημαντικό κομμάτι για τον αθλητή το παπούτσι. Με έχει βοηθήσει πολύ και με έχει βολέψει.

Για τον τελικό του Final-4: “Εύχομαι να περάσουν και οι δύο ελληνικές ομάδες. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ που βρισκόμαστε στο φάιναλ φορ. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει και τις δύο ομάδες στον τελικό. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Δεν τρέφω μίσος, όταν τελειώσει το ματς όλα τελειώνουν”.

Για τη σχέση του με τον Ομπράντοβιτς: “Έχουν ειπωθεί πολλά για το ποιος είναι ο κ. Ομπάντοβιτς. Για μένα είναι εξίσου σημαντικό και τι είδους άνθρωπος είναι πλην του επαγγελματία”.

Για τον αν ο Παναθηναϊκός έχει ψυχολογική κούραση: “Η ομάδα δεν έχει πρόβλημα ψυχολογικής κούρασης. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πάντα θέλει να κερδίζει τίτλους.

Για το τρίπτυχο της επιτυχίας: “Διοίκηση, τεχνικό τιμ, ένας κορμός που αποτελείται από Έλληνες παίκτες είναι σίγουρα ένα τρίπτυχο που μου έρχεται στο μυαλό άμεσα”.

Για το μέλλον του: “Το μέλλον μου είναι στον Παναθηναϊκό. Έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν έχω να πω κάτι άλλο”.

Για το ποιος είναι ο ιδανικός συμπαίκτης; “Υπάρχουν παίκτες που θα είναι πάρα πολύ οι συμπαίκτες. Θα απαντήσω διαφορετικά… Η ομάδα μου έχει άλλους 11 παίκτες που είναι επίσης πολύ καλοί”.

Για το αν σουτέρ γεννιέσαι ή γίνεσαι: “Δεν μπορείς να γίνεις κάτι το εξαιρετικό. Πρέπει να το έχεις το σουτ από μέσα σου”.

Για το αν ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερή του επιλογή: “Έχω κερδίσει τίτλους. Στα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό, έχω να θυμάμαι μόνο όμορφες στιγμές. Οι στόχοι της ομάδας είναι και δικοί μου.

Για τον αν έχει μετανιώσει που αποχώρησε από την Εθνική: “Δεν έχω μετανιώσει. Έχει κλείσει η Εθνική με ευχάριστες αναμνήσεις,. Οι υποχρεώσεις μου με τον Παναθηναϊκό”.

Για το τρίποντο που πέτυχε με τη Γαλλία το 2005: “Το πιο σημαντικό ήταν ότι περάσαμε στον τελικό και πήραμε το τρόπαιο. Σίγουρα το θυμάμαι εκείνο το σουτ και χάρηκα πολύ που μπήκε”.

Για την εξέλιξη στο ελληνικό μπάσκετ: “Υπάρχουν μικρές Εθνικές ομάδες που δείχνουν ότι υπάρχουν άτομα. Όταν θα ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα το μπάσκετ θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο”.

Για τα επεισόδια στο μπάσκετ: “Αυτοί οι άνθρωποι που πετάνε πράγματα θέλω να τους πω ότι θα τους άρεσε να πάω εγώ πάνω και να του πετάω πράγματα; Να δούμε πως θα νιώσει. Εμείς να παρακαλάμε να μην μας πετύχει κάτι”.

Για το πότε θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση: “Δεν το ξέρω. Είμαι στα 32, πλέον θα αρχίσω να παίρνω την κατιούσα. Θέλω να είμαι καλά στην υγεία μου. Όταν θα είμαι καλά θα αποχωρήσω. Να μπορώ να είμαι καλά, να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Όσο μεγαλώνεις όμως δυσκολεύουν τα πράγματα”.

Για τον αν θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού: “Μάλλον ο φίλος που ρώτησε τα φαντάζεται αυτά”.

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι: “Υπάρχουν επιλογές που ίσως να μην έκανα, αλλά τις έκανα και τις στηρίζω. Ίσως μία αντίδραση μου να ήταν λάθος. Ίσως αυτό να άλλαζα, την αντίδραση μου στο περιστατικό με τον Τεόντοσιτς, απλά για να φτάσεις να κάνεις κάτι έχουν προηγηθεί κάποια πράγματα. Κατά τα άλλα δεν έχω μετανιώσει”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: “Δεν θα έλεγα ότι η Α1 έχει κακό επίπεδο. Αν δεν είσαι σοβαρός και δεν παλέψεις δεν θα σου χαριστεί κανείς. Στο παιχνίδι της Καβάλας. Χάσαμε ένα παιχνίδι από τη Ρόδο”.

Για τα χρόνια που πέρασε στον Ηρακλή: “Πολύ ωραία χρόνια στον Ηρακλή. Σαφώς όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, όταν από τη Γ΄Εθνική πας στην Α1 είναι δύσκολο. Ήμουν τυχερός που ήμουν στον Ηρακλή”.

Για το πως βρίσκεται με κλειστά τα μάτια με τον Μπατίστ: “Μέσα από την προπόνηση, είμαστε πολλά χρόνια μαζί με τον Μπατίστ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε