Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διεθνής σύμβαση για την ποινική δίωξη στα "στημένα" παιχνίδια

Διεθνής σύμβαση για την ποινική δίωξη στα `στημένα` παιχνίδια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.03.2012 | 16:02
Πρώτη δημοσίευση: 07.03.2012 | 16:02

Η Επιτροπή Πολιτισμού, Επιστήμης, Παιδείας και ΜΜΕ, της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητάει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Σύμβασης, με βάση την οποία θα ποινικοποιείται το αδίκημα της εμπλοκής σε "στημένα" παιχνίδια, σε όλα τα αθλήματα.

Εγκρίνοντας σχέδιο Ψηφίσματος της Λουξεμβουργιανής βουλευτού των Φιλελευθέρων Αν Μπρασέρ, η Επιτροπή Πολιτισμού, Επιστήμης, Παιδείας και ΜΜΕ, της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητάει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Σύμβασης, με βάση την οποία θα ποινικοποιείται το αδίκημα της εμπλοκής σε "στημένα" παιχνίδια, σε όλα τα αθλήματα.

Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός τέτοιου νομικού εργαλείου είναι τώρα επείγουσα, υπογραμμίζει η Επιτροπή, τονίζοντας ότι «η χειραγώγηση των αποτελεσμάτων και ο προσπορισμός παράνομων κερδών από το στοίχημα, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και το κράτος δικαίου».

Η Επιτροπή προτείνει μία σειρά από μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου στις 47 χώρες- μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη σύσταση μιας πανευρωπαϊκής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να εντοπίζει τα ύποπτα συστήματα και να ενημερώνει τους νεαρούς αθλητές για τους κινδύνους που υπάρχουν από την αποδοχή χρημάτων, προκειμένου να έχουν μειωμένες επιδόσεις.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο