Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διετής αποκλεισμός στην Δεβετζή!

Διετής αποκλεισμός στην Δεβετζή!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2011 | 16:31
Πρώτη δημοσίευση: 19.03.2011 | 16:31

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν τιμωρήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου λόγω της “αποτυχίας της να δώσει δείγμα” σε αιφνίδιο έλεγχο που έγινε στις 23 Μαϊου του 2009 στην Γιάλτα.

Νέο “χτύπημα” για τον ελληνικό στίβο. Η ΙΑΑF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ πως η Πηγή Δεβετζή τιμωρείται με διετή αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις. Ο λόγος είναι πως η πρωταθλήτρια του τριπλούν δεν είχε δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο που της έγινε το 2009 στην Γιάλτα, όταν συνεργαζόταν με έναν προπονητή από την Ουκρανία.
 
Αν και ο ΣΕΓΑΣ είχε ενημερωθεί τότε με το περιστατικό δεν επιδίωξε καμία ανάμειξη παρά την πίεση της IAAF ώστε να μεσολαβήσει για να δώσει η αθλήτρια εξηγήσεις. Στη συνέχεια όμως η διαδικασία πάγωσε, προφανώς επειδή η Δεβετζή έδειξε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Όταν όμως επανήλθε το περασμένο φθινόπωρο, κοινοποιώντας την πρόθεσή της να επιστρέψει, το ίδιο έκανε και η IAAF. Ο φάκελος άνοιξε και πάλι, αρχικά δόθηκε εντολή στον ΣΕΓΑΣ να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία αλλά στην πορεία η διεθνής ομοσπονδία διεμήνυσε στην ελληνική ότι θα αποφασίσει η ίδια για το θέμα.
 
Έτσι ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε πως χάνει μία ακόμα πρωτοκλασάτη αθλήτρια. Η ποινή αποκλεισμού ισχύει έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2012.   Διαδώστε αυτό το άρθρο