Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διευκρινίσεις της ΕΟΕ για τα... 150 ευρώ

Διευκρινίσεις της ΕΟΕ για τα... 150 ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.08.2012 | 16:00
Πρώτη δημοσίευση: 03.08.2012 | 16:00

Την αντίδραση της ΕΟΕ προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, που ανέφεραν ότι κάποιοι αθλητές και συνοδοί της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, οι οποίοι αναχώρησαν από το Ολυμπιακό Χωριό νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, επέστρεψαν μέρος της εκτός έδρας αποζημίωσης που είχαν λάβει.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επισημαίνει ότι το ύψος της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας αποστολές καθορίζεται από το νόμο και υπογραμμίζει ότι, όποια χρήματα παρακρατήθηκαν από τους αθλητές, θα τους επιστραφούν από τους χορηγούς της ΕΟΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Διέπεται από τους κανόνες του Δημόσιου Λογιστικού, ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραβεί διατάξεις νόμων που καθορίζουν τη διαδικασία υλοποίησης οποιασδήποτε μορφής δαπάνης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ύψος της εκτός έδρας αποζημίωσης για μεταβάσεις στο εξωτερικό καθορίζεται βάση του νόμου 2685/1999, όπως ισχύει σήμερα με τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του.

Επίσης η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι όποιος αθλητής αναχώρησε από το Ολυμπιακό Χωριό νωρίτερα από τον προγραμματισμό της ελληνικής αποστολής, έφυγε ύστερα από δικό του αίτημα.

Τα χρήματα που έχουν ήδη παρακρατηθεί από τους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, όπως επιβάλει το δημόσιο λογιστικό, θα τους επιστραφούν με απόφαση της ΕΟΕ από τους χορηγούς της, μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα”.

Διαβάστε περισσότερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ειδικό αφιέρωμα του NewsIt   Διαδώστε αυτό το άρθρο