Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δι-κέφαλη “πτήση” στο Όσλο – Πρόωρη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Στα φιλικά μπορεί ο ΠΑΟΚ να προβλημάτισε αλλά στο πρώτο του επίσημο ματς έδειξε τα… δόντια του. Με γκολ των Βιεϊρίνια και Γκαρσία η ομάδα του Μπόλονι νίκησε 2-0 την Βαλερένγκα στο Όσλο και βρίσκεται με τα δύο πόδια στα πλέι οφ του Europa League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έδωσε συνέχεια στις περυσινές εκπληκτικές Ευρωπαϊκές του εμφανίσεις και πήρε μεγάλη νίκη μέσα στη Νορβηγία.

Τα στοιχεία που θέλει ο Μπόλονι στο παιχνίδι της ομάδας του τα είδε από την αρχή, Πίεση ψηλά, καλή κυκλοφορία μπάλας και δημιουργία ευκαιριών. Ο Λαζάρ στο ντεμπούτο του έκανε σπουδαία δουλειά και ήταν με διαφορά ο καλύτερος του γηπέδου.

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφτασαν 5 φορές κοντά στο γκολ αλλά οι Έτο, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Φωτάκης και Λαζάρ δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Χαρακτηριστικό της υπεροχής του Δικεφάλου το γεγονός ότι οι θεωρητικά πιο έτοιμοι Νορβηγοί είχαν μόλις μία ευκαιρία με τον Φελά που νικήθηκε από τον Κρέσιτς.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, απλά η Βαλερένγκα προσπάθησε στο πρώτο τέταρτο να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τα κατάφερε, χωρίς πάντως να απειλήσει.

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και τελικά έφτασε στο γκολ με τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο μετά από όμορφη ενέργεια του Λαζάρ, διένυσε όλο το γήπεδο και με πλασέ άνοιξε το σκορ στο 72′.

Η αντίδραση των Νορβηγών δεν ήρθε ποτέ και ο ΠΑΟΚ σημείωσε και δεύτερο τέρμα με το εκπληκτικό φάουλ του Γκαρσία στο 90′.

Το 2-0 δίνει ουσιαστικά από σήμερα την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League στον ΠΑΟΚ που την επόμενη Πέμπτη υποδέχεται στην Τούμπα την Βαλερένγκα.

Βαλερένγκα (Μάρτιν Άντερσεν): Χίρτσφελντ, Νόρντβικ, Μούρι, Ντος Σάντος, Στράντμπεργκ, Ογκούντε, Φελά (67′ Νίλσεν), Σινγκ, Λέι (57′ Κονέ), Μπέρε, Ζάιτς (84′ Στουρ)

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ (80′ Τσουκαλάς), Αρίας, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (90′ Ρομπέρ), Αθανασιάδης (90′ Παπάζογλου).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε