Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δημητρέλος: Είμαστε κοντά σε λύση–Θα ξέρουμε περισσότερα από Δευτέρα!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την θετική έκβαση του ενδιαφέροντος των Βιντιάδη και Χάρις για την Ένωση. Παρόλα αυτά, τόνισε πως για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται “… σε τέτοιου είδους συμφωνίες, μικρολεπτομέρειες μπορούν να τις χαλάσουν”.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στον “sentra-fm” για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους επενδυτές και τις προοπτικές που έχει η ΑΕΚ για να εξυγιανθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Δημητρέλου στον “Sentra 103,3”:

«Στους 7-8 μήνες που βρισκόμαστε στην ΑΕΚ, καθυστερήσαμε κάποιες διαδικασίες, προσπαθήσαμε να βρούμε χρήματα να λειτουργήσουμε σαν ΠΑΕ, προκειμένου να βρεθεί ένας επενδυτής, ο οποίος θα δει τις δυνατότητες της ομάδας και θα προχωρήσουμε μαζί. Είμαστε κοντά σε μια λύση, δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία ακόμα με τους Βιντιάδη και Χάρις. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις, σε ανταλλαγή στοιχείων που δείχνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Σε τέτοιου είδους συμφωνίες, μικρολεπτομέρειες μπορούν να τις χαλάσουν», ανέφερε αρχικά.
 
Για το που θα κριθεί η επένδυση: «Με βάση τα νούμερα που χρειαζόμαστε ως 30/6, δεν είναι απαγορευτικά, ενώ έχουμε και το τηλεοπτικό συμβόλαιο των 3 εκατ. ευρώ που μειώνει τις υποχρεώσεις. Δεν είναι αυτό που εξετάζεται. Αυτό που κοιτούν είναι ότι από εκεί και πέρα αν η ΑΕΚ με ένα σωστό μάνατζμεντ να αποτελέσει βιώσιμη εταιρεία και όχι να απαιτείται συνεχώς να βάζουν χρήματα.
 
Θα πρέπει η πλευρά της ΑΕΚ να είναι συγκρατημένη για να μην αισθανθεί ο κόσμος προδομένος. Εγώ από τον Φεβρουάριο λέω στον κόσμο την αλήθεια. Ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι στο ΔΣ της ΑΕΚ, παρά τα όσα ακούγονται. Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το στάδιο ακόμα. Εξετάζουμε τα στοιχεία, τις προοπτικές, την πιθανή εκμετάλλευση του γηπέδου του προπονητικού κ.α., τι κέρδος θα μπορέσει να αποκομίσει η ΑΕΚ από όλα αυτά. Οι ακαδημίες αυτή τη στιγμή δεν αποδίδουν στην ΑΕΚ τίποτα, αλλά κοστίζουν 700.000 ευρώ. Εξετάζουμε αν τα έσοδα μπορούν να αυξηθούν και να μειωθούν τα έξοδα, για να μπορούν να ισοσκελιστούν».
 
Για τη δική του εκτίμηση για να γίνει βιώσιμη η ομάδα: «Με βάση την πρόβλεψη που έχω δώσει, αν έμπαιναν στην ΑΕΚ 13 εκατ. ευρώ, ως τις 30/6/2013 θα είχε τακτοποιήσει τις οφειλές της και θα είχε ρυθμίσει τα χρέη στο δημόσιο. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ θα μπορεί να έχει κερδοφορία. Αν η ΑΕΚ δεν είχε τα χρέη προς ποδοσφαιριστές, θα μπορούσε να έχει και φέτος κέρδος. Αυτή την τριετία η ΑΕΚ πρέπει να φτάσει να έχει μια οικονομική εξυγίανση και μετά θα γίνει η αγωνιστική εξυγίανση. Ταυτόχρονα δεν μπορούμε να τα κάνουμε. Ο δικός μου προβληματισμός ήταν τον Φεβρουάριο πως θα καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή είναι η κατάσταση στην ομάδα και πως θα πορευτούμε μαζί».
 
Για το αν ο Βιντιάδης είναι ο ενδιαφερόμενος ή ο Χάρις: «Η συνάντηση έχει γίνει με τον Δημήτρη Βιντιάδη, ο οποίος έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του. Από εκεί και πέρα με τις γνωριμίες που έχει, θα έχει συμπαίκτη τον κ. Χάρις. Ζήτησε στοιχεία και είδε ότι υπάρχει δυνατότητα επένδυσης στην ΑΕΚ. Είναι ένα σχήμα που δεν μπορεί κανένας να προσδιορίσει πως θα λειτουργήσει ακόμα».
 
Για το πότε αναμένονται εξελίξεις: «Από Δευτέρα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Ως τις 5/10, που έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα για το ποσό που θα επενδύσουν άμεσα, μέσω της ΑΜΚ».
 
Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Το αγωνιστικό πλάνο μας δεν επηρεάστηκε μόνο από τις περιοριστικές αποφάσεις για τις μεταγραφές, λόγω της μη αδειοδότησης. Αυτό είχαμε αποφασίσει να κάνουμε από τον Απρίλιο και αυτό κάναμε. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ακριβές μεταγραφές. Η προσωπική μου άποψη είναι πως σε 3-4 αγωνιστικές η ομάδα της ΑΕΚ, με τα παιδιά να παίρνουν εμπειρίες, θα έχουμε και θετικά αγωνιστικά αποτελέσματα».

Χάρις: Προχωράμε σύμφωνα με το αρχικό πλάνο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε