Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημητρέλος: Είναι κρίμα για 1,25 εκατ. ευρώ να συρρικνωθεί η ΑΕΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την ελπίδα πως η ΑΕΚ μπορεί να εξασφαλίσει την αδειοδότηση εξέφρασε ο πρόεδρος της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ που αναφέρθηκε στην στασιμότητα των συζητήσεων με τους άγνωστους επενδυτές, ενώ επανέλαβε την δέσμευση πως μέχρι την Τρίτη θα πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές.

Υπόσχεση Δημητρέλου στους παίκτες – “Θα πάρετε όλα σας τα χρήματα”

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τις νέες υποσχέσεις πληρωμών στους παίκτες: «Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην συνεχίσουν να βιώνουν αυτή την κατάσταση οι παίκτες. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, αλλά ευρώ-ευρώ μέχρι την Τρίτη δεσμευτήκαμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές που χρειάζονται για να υλοποιηθούν σε πρώτη φάση οι υποσχέσεις που τους είχαμε δώσει».

Για τη λύση πρωτοδικείου:
«Από την αρχή η επιλογή μου να αναλάβω ήταν βασισμένη σε άλλο τρόπο σκέψης. Ότι λίγο πριν κληθεί να παρουσιαστεί η ομάδα ενώπιον της ΟΥΕΦΑ δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί με προσωρινή διοίκηση. Υπάρχει η εσφαλμένη άποψη ότι μια λύση πρωτοδικείου παγώνει τις οφειλές. Αυτό δεν γίνεται και το μόνο που υπάρχει είναι ότι οι διοικούντες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχουν καμία ευθύνη για τα υπάρχοντα χρέη. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν μια μικρή παράταση. Όλες οι οφειλές, όμως, θα συνέχιζαν να τρέχουν».

Για την αδράνεια των μετόχων:
«Ο κόσμος έχει κουραστεί να ζητούν οι εκάστοτε διοικούντες τη βοήθειά του. Είτε με τον λογαριασμό που ανοίχθηκε, είτε με τα εισιτήρια. Όλος ο κόσμος γνωρίζει τους υπεύθυνους για το πού έχει φτάσει η ΑΕΚ. Το να ανατρέχουμε, όμως, στο παρελθόν και να αναζητούμε ευθύνες δεν ωφελεί τώρα. Θα το κάνουμε μετά. Μπροστά στον κίνδυνο που υπήρχε μέχρι πρότινος να υποβιβαστεί η ΑΕΚ -κι επειδή εγώ δεν θα μπορούσα να υποστώ το σοκ να τη δω στη δεύτερη κατηγορία- ανέλαβα την ευθύνη της προεδρίας.

Συμφωνώ ότι αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη πρέπει να τα καλύψουν. Σε συζητήσεις που έχω κάνει με τους μετόχους έχω καταλάβει ότι έχουν διαφορετικά κριτήρια όσον αφορά στις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας. Από τότε που βγήκε ο Ντέμης και είπε ότι χρειάζονται 4 εκατ. ευρω έχει περάσει 1,5 μήνας. Μέσα σε αυτό το διάστημα έγιναν 4-5 έλεγχοι από τους ενδιαφερόμενους, αλλά κανείς δεν είπε “τόσα χρωστάω, τόσα βάζω”. Αποτέλεσμα είναι να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού. Είπαμε ως Δ.Σ. ότι ή ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου (χωρίς σε καμία περίπτωση να του καταλογίζουμε ευθύνες), διότι χρειαζόμαστε τα χρήματα.

Σκεφτήκαμε, λοιπόν, τρεις κατηγορίες που μπορούν να βοηθήσουν. Ο απλός κόσμος -που ακόμα και με αυτά τα χρήματα που έχει μαζέψει, έχει κάνει πολλά. Μια άλλη ενδιάμεση κατηγορία θα ήταν ΑΕΚτζήδες πιο ευκατάστατοι. Και η τρίτη εκείνοι που έχουν ανακατευτεί κατά καιρούς με τα διοικητικά και θα μπορούσαν με 300.000 ευρώ ο καθένας -ανεξάρτητα από τις ευθύνες του- να δώσουν λύση.

Εμείς δεν ζητάμε από κανένα να εμπιστευτεί τη διοίκηση. Είπαμε ότι χρειαζόμαστε 2,5 εκατ. ευρώ για να πάρουμε αδειοδότηση διότι τότε το δεδομένο ήταν ότι η ΑΕΚ υποβιβάζεται αν δεν το καταφέρει. Για μένα η απόφαση της Σούπερ Λίγκας σημαίνει τη σωτηρία της ΑΕΚ και όχι των μετόχων. Είναι πολύ κρίσιμη η απόφαση για το μέλλον».

Για τους άγνωστους επενδυτές: «Λέω εκ των προτέρων ότι όπως βγήκε το θέμα του επενδυτή δεν ήμουν σύμφωνος, διότι δεν ήξερα καν αν υπάρχει. Κατηγορήθηκα γι’ αυτό από κάποιους στο Δ.Σ. αλλά μίλησα με τον εκπρόσωπο τους (που ακόμα και τώρα δεν ξέρω ποιον εκπροσωπεί). Το σκεπτικό μου ήταν το εξής:

Κάποιος άγνωστος έρχεται και σου δίνει 2 εκατ. ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση, με μοναδική υποχρέωση να δοθούν στους ποδοσφαιριστές Μετά από πέντε μέρες -κι εφόσον είχαν πάρει έγκριση από την ΕΕΑ- θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τιμή μετοχή 1,20. Θα κεφαλαιοποιούσαν, λοιπόν, έπειτα τα 2 εκατ. ευρώ για να πάρουν το 9%. Η πρόταση έλεγε ότι αν δεν κάνουμε την ΑΜΚ στο χρονικό διάστημα που λεγόταν, ήμασταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε τα 2 εκατ. ευρώ.

Όταν υποβλήθηκε η πρόταση, το δεδομένο ήταν ότι η ΑΕΚ υποβιβάζεται. Δέχθηκα να συζητήσω, λοιπόν με κάποιον -χωρίς να έχει καμία δέσμευση η ΑΕΚ. Ίσως αυτός ο ενδιαφερόμενος -που επιμένω πως ούτε εγώ γνωρίζω ακόμα- είναι τόσο σίγουρος ότι ο λαός της ΑΕΚ θα τον υποδεχθεί καλά και θα βάλει και τα υπόλοιπα χρήματα της ΑΜΚ. Ακόμα κι αν δεν γινόταν, όμως, αυτό θα έμενε με το 9% και δεν θα είχε κανένα κίνδυνο η ΑΕΚ. Δεν έκανα κάτι στα σκοτεινά. Όταν δεν ξέρεις με ποιον μιλάς και ποιο είναι το κίνητρό του, δεν μπορούσα να δώσω δημοσιότητα.

Για το πού βρίσκεται το θέμα με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή:
«Με βάση τη συμφωνία, μέχρι και χθες όφειλε να μας στείλει το swift με τα χρήματα. Μέχρι και σήμερα αυτό δεν έχει εμφανιστεί. Συμβαίνει, όμως, και το εξής: Έχουμε προκηρύξει μια Γ.Σ. όπου υπάρχει θέμα ΑΜΚ με τιμή μετοχής 1,20. Υπάρχει ένα αίτημα από Ερασιτεχνική και μικρομετόχους η ΑΜΚ να γίνει με τιμή 0,30. Όποιος θέλει, λοιπόν, μπορεί να έρθει και να καταθέσει τα 2,5 εκατ. ευρώ και μετά η Γ.Σ. -ανάλογα με το ποιος θα είναι- θα αποφασίσει την τιμή της μετοχής. Έτσι, δεν θα μπορεί κάποιος να πάρει με μικρό αντίτιμο το πλειοψηφικό πακέτο».

Για τον κίνδυνο η ΑΕΚ να καταλήξει στα χέρια επιτήδειων:
«Πώς θα πήγαινε η ΑΕΚ στα χέρια απατεώνα με ταμειακή διευκόλυνση; Δεν θα έπαιρναν καν μετοχές. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ερχόταν κάποιος επιτήδειος και μου έδινε 2 εκατ., γιατί να μην τα πάρω, να λύσω το πρόβλημα της αδειοδότησης και αν αυτός αποδεικνυόταν αφερέγγυος έπειτα, να μην έπαιρνε μετοχές;

Στη χειρότερη περίπτωση θα έπαιρνε 9%. Έδινε τα 2 εκατ. με μόνη προϋπόθεση να πάνε στους παίκτες. Μόνη δική μας υποχρέωση ήταν στη μέχρι Απρίλη να γίνει ΑΜΚ. Αν αυτό δεν γινόταν, θα έπρεπε να επιστραφούν τα 2 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ερχόταν το Δ.Σ. μετά τις 29 Μαρτίου που θα είχαμε πάρει την αδειοδότηση και να έλεγε «πάρτε τα λεφτά σας πίσω».

Για το αν υπάρχουν ελπίδες η ΑΕΚ να προλάβει: «Πριν από 1-2 μήνες όλοι έλεγαν ότι η ΑΕΚ έχει τελειώσει. Καλώς ή κακώς πήραμε μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου από την UEFA. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από κανένα πέραν αυτών που έχουν ήδη γραφτεί στον Τύπο, είμαστε στο στάδιο να λέμε ότι καταρχήν η ΑΕΚ δεν υποβιβάζεται. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό, διότι αν βρεθούν 1,25 εκατ. ευρώ ΚΑΙ θα παίξει στην Ευρώπη ΚΑΙ θα πάρει αδειοδότηση. Αποκτά ελπίδες, λοιπόν, μέχρι το επόμενο τρίμηνο για να ζήσει και να υπάρξει μετά η προοπτική για κάτι καλύτερο.

Είναι κρίμα για 1,25 εκατ. ευρώ (που κάποιοι άνθρωποι έστω και τελευταία στιγμή μπορούν να συνεννοηθούν και να το βάλουν) να μην μπορέσει η ΑΕΚ να αποκτήσει ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποιος που θα τη βγάλει από το αδιέξοδο μετά το καλοκαίρι. Ελπίζω ότι τότε δεν θα είμαι εγώ και δεν θα αναγκαστώ εγώ να προχωρήσω στην αναγκαστική συρρίκνωση του αγωνιστικού μεγέθους της ΑΕΚ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε