Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δημητρέλος: Πρόεδρος στην ΑΕΚ είμαι εγώ!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος θέλησε να ξεκαθαρίσει το… θέμα που δημιουργήθηκε με δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο υποστήριζε ότι τυπικά είναι ακόμα πρόεδρος στην Ένωση ο Σταύρος Αδαμίδης. Διαβάστε την ανακοίνωση της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ.

Μαύρος:Αντίπαλος μας ο…Κινγκ Κονγκ – Λύση με 20 εκ. ευρώ!

Μιλώντας στο aek365 ο κ Δημητρέλος ξεκαθάρισε ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος και αυτός λογοδοτεί στην Εφορία αλλά δήλωσε άγνοια εάν όντως έχει αποσταλεί ή όχι το ΦΕΚ.

«Δεν έχει να κάνει με τη δημοσιοποίηση στο ΦΕΚ, αλλά με την κοινοποίηση προς την Εφορία. Εγώ είμαι υπεύθυνος στην Εφορία. Η Εφορία δεν πάει στη Νομαρχία να ελέγξει αν στο ΦΕΚ είναι δημοσιευμένα τα πρακτικά. Για να μιλήσει μαζί μου, όπως και κάνει όλο αυτό το διάστημα, πρέπει να έχουν σταλεί σε αυτή τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων που είμαι εγώ προεδρεύων. Και όλα έχουν σταλεί. Γι’ αυτό και μιλάει μαζί μου. Έτσι θα μιλούσε η Εφορία; Στην ΕΕΑ επίσης έχουμε στείλει τα πρακτικά της Εφορίας και ό,τι επιπλέον χρειάζεται, όπως το ποινικό μου μητρώο», τόνισε ο Ανδρέας Δημητρέλος και συνέχισε:

«Αν τυπικά δεν έχει σταλεί στο ΦΕΚ το πρακτικό από την τότε Γ.Σ. δεν το γνωρίζω. Έχουν πάει όμως όλα τα νομοτυπικά που απαιτούνται και αυτά έχουν σημασία. Η Εφορία στον Δημητρέλο κοινοποιεί τα χαρτιά. Για να με «κυνηγήσει» εμένα η Εφορία αν συμβεί κάτι μελλοντικά, που ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μη χρειαστεί να συμβεί, δεν χρειάζεται το οποιοδήποτε ΦΕΚ. Υπάρχει η δική μου υπογραφή σε οποιοδήποτε αίτημα. Επίσης, συμμετέχω κανονικά ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στις Γενικές Συνελεύσεις της Σούπερ Λίγκα. Πώς γίνεται αυτό, αν δεν είμαι… πρόεδρος; Δεν υπάρχει θέμα, με τη δημοσίευση των πρακτικών από το ΦΕΚ. Είναι καθαρά τυπικό. Τις υπογραφές τις βάζω κανονικά εγώ με κάθε νομική ευθύνη. Και για να ξέρει ο κόσμος: αυτό το πράγμα δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια του Θωμά Μαύρου. Ο Θωμάς είναι μπροστά σε άλλα θέμα και κάνει ό,τι μπορεί», πρόσθεσε.

Ο κ.Δημητρέλος –στη συνέχεια- εξήγησε με λεπτομέρειες πως έχει η κατάσταση.

«Και για να τα πούμε πιο ξεκάθαρα να καταλάβει και ο κόσμος: Εδώ και 1 με 1,5 χρόνο κάθε φορά που γίνεται μία γενική συνέλευση υπογράφονται τα πρακτικά και στέλνονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ορίζει ο νόμος. Ενώ, όμως εδώ και 1 με 1,5 χρόνο έχουν κατατεθεί κανονικά όλες οι Γ.Σ. στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για την τυπική έγκριση και δημοσίευση των Συνελεύσεων, απαιτείται και το «ΟΚ» της ΕΕΑ.

Η ΕΕΑ όμως δεν δίνει την έγκριση για την τυπική δημοσίευσή τους, για το λόγο ότι ενώ έχει ζητήσει από την περίοδο 2010-11 από τους τότε μετόχους, Παππά και Νοτιά, ένα τυπικό business plan της εταιρείας ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως ορίζει ο νόμος, δεν τους εστάλει ποτέ. Είναι ένα τυπικό business plan για την αγωνιστική περίοδο 2010-11 και 2011-12, που πρέπει να έχουν στα χέρια τους. Δεν έχει όμως δωθεί, με αποτέλεσμα η ΕΕΑ να μην έχει στείλει το τυπικό ΟΚ για τη δημοσίευση των Γ.Σ..

Οι Γενικές Συνελεύσεις όμως έχουν κοινοποιηθεί κανονικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αυτό έχει σημασία. Όλες οι Γ.Σ. που έχουν κατατεθεί έχουν αναδρομική ισχύ. Τυπικό είναι όλο αυτό, επαναλαμβάνω. Πρόεδρος στην ΑΕΚ είμαι εγώ. Απορώ, λοιπόν, πως πάλι ένα τυπικό θέμα, έφτασε σε σημείο να δημιουργεί πάλι πρόβλημα στην ΑΕΚ, αναμοχλεύοντας «φαντάσματα» του παρελθόντος».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ:

Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport, η ΠΑΕ ΑΕΚ επιθυμεί να διευκρινίσει τα κάτωθε:

α) οι Γενικές Συνελεύσεις της εταιρίας έχουν πραγματοποιηθεί κανονικά.
β) τα έξοδα για το ΦΕΚ έχουν πληρωθεί επίσης κανονικά.
γ) αυτά έχουν δημοσιευθεί νομότυπα στις εφημερίδες και αναμένεται η διαδικαστική πράξη εγκρίσεως από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα γίνει μόλις κατατεθούν κάποια έγγραφα από τους πρώην μεγαλομετόχους της ΠΑΕ, και θα δημοσιευθούν αναδρομικά με την ημέρα υποβολής τους.

Αυτό είναι μια τυπική διαδικαστική πράξη, η οποία δεν αναιρεί την ουσία της διοικητικής αλλαγής.

Τέτοια δημοσιεύματα στην παρούσα φάση μόνο προσκόμματα και κακοπιστίες μπορούν να δημιουργήσουν στην ενωτική προσπάθεια που καταβάλουν όλοι στην ΑΕΚ για την οικονομική και αγωνιστική ανάταση του συλλόγου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε