Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημητρέλος: Σε ένα μήνα διαλυόμαστε αν δεν βρεθεί λύση!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ περιέγραψε με τα πιο… μελανά χρώματα το μέλλον των “κιτρινόμαυρων”, έκανε έκκληση στον κόσμο να αγοράσει διαρκείας και ξεκαθάρισε πως αν δεν βοηθήσει κάποιος παίρνοντας μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Ένωση θα διαλυθεί!

Ελεύθερος να μιλήσει με άλλες ομάδες ο Κωστένογλου

O πρόεδρος της ΑΕΚ λίγη ώρα μετά την οριστική απόφαση που δεν επιτρέπει στην ομάδα να πάρει αδειοδότηση μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου από τα Σπάτα και αναφέρθηκε για όλα.

Έκανε λόγο για μία μαύρη μέρα στην ιστορία της ομάδας, επισήμανε πως σωστά η ΕΠΟ δεν έδωσε άδεια στον “δικέφαλο” και τόνισε πως “… στις 29/6 λήγει η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και στις 3/7 υπάρχει Γ.Σ και θα ξέρουμε τότε αν η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια ή θα διαλυθεί”.

Ο κ. Δημητρέλος αναφέρθηκε ειδικότερα στο μεγάλο πρόβλημα με τη ληξιπρόθεσμη δόση (όπως προκύπτει μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44), επισημαίνοντας πως “… αν δεν πληρωθεί θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση”.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Δημητρέλος: 

«Όταν τρως μια σφαλιάρα, σηκώνεσαι και προσπαθείς να ορθοποδήσεις. Αυτό ταιριάζει στην ΑΕΚ. Είναι μια μαύρη σελίδα για την ΑΕΚ. Δικαίως δεν πήραμε άδεια! Απλά θέλαμε αναστολή της απόφασης. Αν δεν βοηθηθεί η ΑΕΚ από τον κόσμο, δεν έχει μάλλον. Έχουμε κατεβάσει χαμηλά τα διαρκείας για αν έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να μην βλέπουμε σε ματς που διεκδικούμε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ να έχουμε 1500 άτομα μέσα. Πριν μερικά χρόνια είχαμε 40.000 κόσμο. Με 50.000 διαρκείας από 150 ευρώ, θα μαζεύαμε 7,5 εκατ. ευρώ. Χρειαζόμαστε τη δύναμη του κόσμου για να πετύχουμε κάτι. Τα χρέη είναι 35 εκατ. Τα 23 από αυτά τα χρωστάμε στο δημόσιο. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι η διαδικασίες με το δημόσιο. Δεν μπορούμε να έχουμε συναλλαγές γιατί δεν υπάρχει κράτος. Μετά τις εκλογές και εφόσον υπάρχει σταθερότητα θέλουμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση που δεν θα στερήσει ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Αν δεν συμβεί αυτό, θα χάσει το δημόσιο. Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση». 

«Η διοίκηση αυτή από τις αρχές Φεβρουαρίου προσπαθεί να ζήσει η ΑΕΚ για να βρει το δρόμο της ή με κάποιον επενδυτή ή από τον κόσμο. Η διαδικασία ΑΜΚ δεν ήταν τόσο επιτυχημένη και προσπαθούμε να κάνουμε ακόμη μία για να καλύψουμε ζημίες. Δεν είχαμε απολύτως καμία οικονομική βοήθεια. Στηριχτήκαμε σε δανεισμό, σε σωστή διαχείριση και κάποια βοήθεια από μερικούς ανθρώπους. Όμως δεν υπήρχε δυνατότητα να καλύψουμε οφειλές και για αυτό δεν πήραμε άδεια. Όταν έχει φτάσεις τόσο χαμηλά το να ψάξεις να βρεις ποιος φταίει δεν έχει νόημα. Ο κόσμος ξέρει σε ποιους να καταλογίσει ευθύνες και δεν χρειάζεται εμένα να υποδείξω ενόχους. Τα χρέη δεν δημιουργήθηκαν από τη δική μας διοίκηση. Στις 29/6 λήγει η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και στις 3/7 υπάρχει Γ.Σ και θα ξέρουμε τότε αν η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια ή θα διαλυθεί. Η ΑΕΚ έχει ληξιπρόθεσμη δόση του 44, υπάρχει ήδη ένα εξώδικο από το ελληνικό δημόσιο μέχρι τις 7 Ιουλίου. Αν δεν πληρωθεί θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ΑΕΚ, όμως το δημόσιο θα μπορεί αν στείλει την καταγγελία και θα επανέλθουν τα χρέη δηλαδή τα 140-150 εκατ. Δεν θα υπάρχει ΑΕΚ. Το μεγαλύτερο μέλημα είναι η εξεύρεση αυτών των χρημάτων που θα επιφέρει κάποια λύση στο πρόβλημα. Το αν θα βρεθούν τα χρήματα, θα το ξέρουμε σε λίγο καιρό». 

«Από τότε που ανέλαβα έχω παρεξηγηθεί γιατί λέω πως είμαι μόνος μου. Μέσα σ΄ αυτήν την αγωνία είχα αποφασίσει να συζητήσω με οποιονδήποτε μπορεί να προφέρει στην ΑΕΚ. Αυτό έκανα και με τον κ. Ξενιάδη. Έγινε το ραντεβού με την ελπίδα πως η υπόσχεσή του θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Δεν είναι εγώ αρμόδιος για να κρίνω τις προθέσεις. Ο Δημητρέλος δεν αγοράζει ούτε πουλάει την ΑΕΚ και τις μετοχές της. Αν από αυτήν την συνάντηση με τον κ. Ξενιάδη ή οποιονδήποτε άλλον θίχτηκε ο κόσμος στην ΑΕΚ στον οποίο εγώ είμαι υπόλογος, ζητάω συγγνώμη. Δεν ξεπεράσαμε το πρόβλημα της αδειοδότησης και βρισκόμαστε εδώ. Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται για το καλό της ομάδας. Αψηφώ για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε προσωπικό επίπεδο ή στις σχέσεις μου με τον κόσμο. Η ευθύνη είναι βαριά στην πλάτη μου». 

«Οικονομικά δεν μπορεί το Δ.Σ να στηρίξει την ομάδα. Κάνουμε κάποιες ενέσεις μέχρι τη διαδικασία ΑΜΚ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε άμεσα έξοδα, να κλείσουμε αθλητικό κέντρο για όποτε και αν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε σε κανέναν οποιαδήποτε διαδικασία. Όλα θα εξαρτηθούν από το επόμενο 15μερο. Από την επιθυμία του κόσμου να βοηθήσει και ανθρώπων που μπορεί να τους ξέρουμε ή όχι. Θα πρέπει να περιμένουμε σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά. Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκα με τον Κωστένογλου σε πολύ καλό κλίμα. Του αναγνωρίζω πως παρά τις οικονομικές αντιξοότητες κατάφερε να διεκδικεί την πρώτη θέση στα πλέι οφ που μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην ιστορία της ΑΕΚ , αλλά ακόμη κι έτσι θα μπορούσε να την πάρει αν δεν υπήρχαν διαιτητικά λάθη στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με ΠΑΟΚ κι εμάς. Του διευκρίνισα τις καταστάσεις που υπάρχουν τη μη αδειοδότηση την έξοδο από την Ευρώπη και θεώρησα πως δεν πρέπει να είναι δεσμευμένος και να αφεθεί ελευθερος να αποφασίσει το επόμενο στάδιο της καριέρας του. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, αν είναι ακόμη διαθέσιμος, θα συζητήσουμε ξανά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε