Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημητρέλος: Σταγόνα στον ωκεανό τα λεφτά από τον Μανωλά

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ανέλυσε το σήριαλ που παίχτηκε με την πώληση του Κώστα Μανωλά στην Ντνιεπρ ενώ ξεκαθάρισε πως αν δεν βάλουν οι μέτοχοι το χέρι στην τσέπη τότε όλες οι προσπάθειες θα πάνε χαμένες.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στον NovaΣπορ FM …

Για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μανωλά: «Είναι τυπικό το θέμα. Πρέπει να πάρουμε το ΟΚ από την ΕΠΟ και την ουκρανική ομοσπονδία. Πρέπει απλώς να γίνουν κάποιες διατυπώσεις. Όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει κι έχουν υπογράψει. Το κόστος της μεταγραφής είναι 700.000 ευρώ, εμείς θα πάρουμε 500.000 ευρώ και θα μείνουν και 35.000 ευρώ από δεδουλευμένα και μπόνους που χάρισε ο ποδοσφαιριστής. Θα εισπράξουμε τα λεφτά σε περίπου ένα μήνα». 

Για το αν μπήκε ποσοστό μεταπώλησης ή όρος που να απαγορεύει τη μετακίνηση του παίκτη σε άλλη ελληνική ομάδα: «Ζητήσαμε ποσοστό μεταπώλησης, αλλά δεν μας το έδωσαν οι Ουκρανοί. Απλώς έχουμε τα τροφεία που είναι περίπου 2,5%. Δεν δέχονταν οι Ουκρανοί ούτε όρο για μεταγραφή σε άλλη ελληνική ομάδα. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε τέτοιον όρο. Όποιος θέλει να αγοράσει τον Μανωλά στο μέλλον από τη Ντνιέπρ θα πρέπει να δώσει πολλά χρήματα». 

Για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με το ποσοστό του Θρασύβουλου: «Εμείς προσπαθούσαμε από την αρχή να γίνει η μεταγραφή, να βρούμε κάποια λύση ώστε όλες οι πλευρές να είναι ευχαριστημένες. Το ποσό που είχε προσφέρει η Ντνιέπρ και αυτό που ζητούσαν οι μάνατζερ, σε συνδυασμό με το ποσοστό που είχε λαμβάνειν ο Θρασύβουλος, δεν άφηναν τη δυνατότητα να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Από τη στιγμή που ανέβασε η Ντνιέπρ την προσφορά και μείωσαν τις απαιτήσεις οι μάνατζερ, βρέθηκε η χρυσή τομή. Είχαμε σκεφτεί μήπως κάναμε δύο συμφωνητικά, ένα με τον Θρασύβουλο κι ένα με τους μάνατζερ. Έχω πει από την αρχή ότι θα λέω την αλήθεια. Προσπαθήσαμε με αυτό τον έμμεσο τρόπο να κατεβάσει τις απαιτήσεις του ο Θρασύβουλος, όπως έκαναν όλοι. Έτσι καταφέραμε και πετύχαμε τη συμφωνία. Ήταν ένας χειρισμός ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Η παρακράτηση του ποσοστού έχει πολλά ντεσαβαντάζ, που οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να εκμεταλλευτεί αν δεν είναι έντιμος». 

Για τις ευθύνες για την πώληση του Μανωλά σε χαμηλή τιμή: «Δεν θέλω να μιλάω για ευθύνες. Απλώς δεν είχαμε διαπραγματευτικό ατού από τη στιγμή που ο παίκτης δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και θα έμενε ελεύθερος. Εμείς ζητούσαμε 1 εκατ. ευρώ από τον Ιανουάριο, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος έπεφτε η τιμή». 

Για τις αγωνιστικές συνέπειες μετά την πώληση Μανωλά: «Σωστά υποστήριζε ο κ. Κωστένογλου πως θα μας λείψει. Η απουσία του Μανωλά θα στοιχίσει αγωνιστικά, καθώς είναι αναμφισβήτητα καλός παίκτης. Η άποψή μου είναι, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν, πως από τη στιγμή που του έγινε η πρόταση το μυαλό του ήταν εκτός ΑΕΚ. Το οικονομικό κέρδος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την αγωνιστική του προσφορά αν συνέχισε να παίζει. Ίσως δοθεί μία ευκαιρία σε κάποια άλλα παιδιά, στα οποία η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να στηριχτεί. Θα φανεί αν μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτούς τους 2-3 μικρούς ή θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλες λύσεις το καλοκαίρι». 

Για το πόσο βελτιώνεται η θέση της ΠΑΕ με τα έσοδα από την πώληση Μανωλά: «Καθετί στα προβληματικά οικονομικά της ΠΑΕ είναι φιλί ζωής. Σαν συγκεκριμένο ποσό, ωστόσο, αναλογικά με τις ανάγκες της ομάδας αυτή τη στιγμή, ίσως να είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αν δεν ευαισθητοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι ώστε να μπουν τα χρήματα μέχρι τις 20 Μαρτίου, θα είναι άκαρπες οι προσπάθειες που κάναμε στο εξωτερικό». 

Για την πρόθεση του ΔΣ να παραιτηθεί αν δεν μπουν λεφτά από τους μετόχους: «Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που η συνείδησή μου υπαγορεύει. Η δόση πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 20 Μαρτίου. Θα δώσουμε περιθώριο ίσως μέχρι τις 15-16 Μαρτίου, πιθανώς να αναβληθεί η γενική συνέλευση της 7ης Μαρτίου, και αν δεν προκύψει κάτι, δεν έχω λόγο να υπάρχω στην ΑΕΚ. Θα τηρήσω αυτά που έχω πει». 

Για τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα η ΠΑΕ: «Μέχρι το τέλος Μαρτίου εκτιμώ πως το ποσό που πρέπει άμεσα να καταβληθεί είναι 3,5-4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 2,5 εκατ. ευρώ είναι η πρώτη δόση και το υπόλοιπο είναι η εξόφληση του προσωπικού που είναι τέσσερις μήνες απλήρωτο, συν την πληρωμή των δόσεων για τους διακανονισμούς που έχουμε κάνει με την Εφορία και το ΙΚΑ. Τα λεφτά από το δάνειο θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις ώστε να μπορέσουμε να σφραγίσουμε τα εισιτήρια. Αν βρεθεί το ποσό που χρειάζεται, θα πάρουμε μία ανάσα για να δούμε μετά πώς θα αντιμετωπίσουμε την αδειοδότηση του Ιουνίου». 

Για τις επαφές με τους μετόχους: «Στο ΔΣ είχαμε αποφασίσει να δώσουμε συνέντευξη Τύπου σήμερα. Αποφασίσαμε να την αναβάλουμε για τη Δευτέρα εν όψει κάποιων συζητήσεων ή συναντήσεων που μπορεί να γίνουν το τριήμερο, προκειμένου να έχω πληρέστερη εικόνα. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει λύση, αλλά επιδίωξή μου είναι να ολοκληρώσουμε το φάσμα των συζητήσεων από κοντά ή τηλεφωνικά, για να έχουμε καλύτερη άποψη και να τη μεταφέρουμε στον κόσμο».

“Δεν ενδιαφέρομαι για την ΑΕΚ”

Νέο εμπόδιο και αισιοδοξία για την μετεγγραφή του Μανωλά

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε