Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημητρέλος: Τι νόημα θα έχει να αλλάξει το Δ.Σ.;

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ σχολίασε τη συνέντευξη Τύπου του Θωμά Μαύρου, τόνισε ότι δεν έχει κάποιο νόημα να οριστεί νέα διοίκηση εάν η Ένωση δεν καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της, ενώ ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες φοβούνται να επενδύσουν στον “δικέφαλο” με την υπάρχουσα κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε στο “NovaΣΠΟΡ FM 94,6” για:

-τις τοποθετήσεις του Θωμά Μαύρου στη συν. Τύπου: «Δεν έχω ακούσει τι έχει πει. Αυτό που έχω υποχρέωση να κάνω για την ΑΕΚ, είναι να συνεχίσω να τρέχω για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Ήμουν το πρωί στο Υπουργείο και τώρα είμαι στην τράπεζα για την εγγυητική. Το μόνο που ξέρω είναι πως χθες οι μέτοχοι συναντήθηκαν με τον κ. Μαύρο και δεν μπόρεσαν να βρουν μία συνισταμένη. Όσο θα βρίσκομαι στη διοίκηση, δεν ξέρω πότε θα αλλάξει αυτό, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που νομίζω σωστό για την ΑΕΚ. Δεν είμαι μέτοχος. Φαντάζομαι την Τετάρτη που έχουμε Γενική Συνέλευση προβλέπεται να οριστεί διοικητικό συμβούλιο. Θα ορίσουμε όμως ένα ΔΣ για 20 μέρες; Τα χρονικά περιθώρια για να συμπληρωθεί ο φάκελος είναι μέχρι τις 9-10 Αυγούστου. Αν οριστεί νέο ΔΣ, μέσα σε μια εβδομάδα θα προλάβουν να τρέξουν τα θέματα με το Υπουργείου ή με τη Λίγκα; Θα μπορεί η ΓΣ να ορίσει ένα ΔΣ και να συγκαλέσει νέα συνέλευση σε ένα μήνα για να ορίσει νέο ΔΣ. Αν μετά από ένα μήνα έχει λυθεί το πρόβλημα της ΑΕΚ κι έχουν βρεθεί λεφτά, τι νόημα έχει να αλλάξει το ΔΣ; Αν δεν έχουν βρεθεί λεφτά, η ομάδα θα είναι ούτως ή άλλως στη Β’ Εθνική».
 
-τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δεν λύνεται το φορολογικό ως δια μαγείας. Χρειάζονται λεφτά. Πουλήσαμε κάποιους παίκτες, αλλά έχουμε κι άλλες ανάγκες. Έχουμε βρει 2 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις και ψάχνουμε κι άλλα χρήματα. Ο στόχος δεν είναι κοντά, αλλά τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν περισσότερο σε 10-15 μέρες, όταν θα υπάρξει φορολογική ενημερότητα. Δεν είναι μόνο το άρθρο 44. Μέχρι τις 10/8 πρέπει να πάρουμε φορολογική ενημερότητα. Για να γίνει αυτό πρέπει να πληρώσουμε το άρθρο 44, τις υποχρεώσεις μας για το ΦΠΑ και το ΙΚΑ και να υπάρχουν τα χρήματα ώστε μετά τη ρύθμιση που θα κάνουμε με το κράτος να μπορούμε να πληρώσουμε τη δόση. Χρειαζόμαστε άλλες 400.000 ευρώ».

-τις συζητήσεις με ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν μετοχές: «Ο επιχειρηματικός κόσμος φοβάται την οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ. Δεν θα ενδιαφερθεί κανένας επιχειρηματίας αν η ΠΑΕ πρέπει να δίνει 800.000 ευρώ το μήνα. Αν χρειάζονται λιγότερα χρήματα για τις ανάγκες της ΠΑΕ, μπορεί να προκύψει κάποιος επενδυτής. Είμαι σε συζητήσεις με κάποιους, αλλά δεν ξέρω αν θα βρεθούν τα χρήματα. Να λύσουμε πρώτα τα θέματα και μετά να δούμε. Δεν λέω ότι αύριο το πρωί θα μπει αγοραστής. Απλώς γίνονται κάποιες συζητήσεις, που αν βρεθεί λύση μπορεί να γίνει κάτι».
 

-το ενδεχόμενο πώλησης του Μπουγαϊδη: «Αν είχε έρθει κάποια πρόταση, θα είχε ενημερωθεί. Δεν με έχει ενημερώσει κανένας ότι υπάρχει επίσημη πρόταση για τον Μπουγαϊδη. Αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να πουλήσουμε άλλον παίκτη, γιατί θα συρρικνωθεί κι άλλο η ομάδα. Προσπαθούμε τα χρήματα που λείπουν να τα βρούμε από αλλού. Αν όμως έρθει πρόταση 1,3-1,4 εκατ. ευρώ για τον Μπουγαΐδη, θα δυσκολευτούμε να την απορρίψουμε».
 
-το αν είναι σε επαφή με τον Ντέμη Νικολαϊδη: «Είχα μιλήσει με τον κ. Νικολαϊδη παλαιότερα. Είχε πει, όπως κι εγώ, πως θα βοηθήσουμε την ομάδα όπως μπορούμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Τις τελευταίες 15 μέρες δεν έχω μιλήσει μαζί του».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε