Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Διπλό” στη Βέροια! Ο Γιουνές ανέβασε δεύτερη την Ξάνθη

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

H Ξάνθη εντυπωσιάζει και… βλέπει ψηλά! Οι Ακρίτες επικράτησαν εκτός έδρας της Βέροιας με 4-0 και ανέβηκαν -προσωρινά- στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Χατ τρικ από τον Γιουνές. Χωρίς νίκη στο γήπεδο της παρέμεινε η “βασίλισσα του Βορρά”.

Με εμφατικό τρόπο πέρασε η Ξάνθη από τη Βέροια, καθώς τη συνέτριψε με 4-0 για την 15η αγωνιστική της Superleague και ανέβηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.. 

Η Ακριτική ομάδα ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την υπεροχή, εκμεταλεύτηκε την κακή αμυντική χειρουργεία της Βέροιας και κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 19′. Ο Ντε Λούκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λισγάρας σηκώθηκε -χωρίς αντίπαλο- και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Λόπεθ για το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων στους γηπεδούχους, που όμως δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια αξιόλογη φάση. Γενικά, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο ρυθμός του ματς ήταν κάκιστος, ενώ δεν είδαμε κάποια ευκαιρία.

Η είσοδος του Κάλβο και του Βίτι με την έναρξη τη επανάληψης, έκαναν πιο κινητική τη “βασίλισσα του Βορρά”, αφού οι δυο τους προκάλεσαν… αναστάτωση στην άμυνα των γηπεδούχων. Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή από πλευράς Βέροιας ήρθε στο 56′ με τον Βίτι να στέλνει -με κεφαλιά- την μπάλα ελάχιστα άουτ, μετά από κόρνερ.

Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη “καθάρισε” το ματς, αφού έφτασε στο 58′ στο 0-2 με την εκτέλεση πέναλτι του Γιουνές. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-3. Ο Βασιλακλάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λινάρδου, έκανε το γύρισμα και ο Γιουνές από κοντά πλάσαρε εύστοχα. Το χατ τρικ του επιθετικού από την Τυνησία πραγματοποιήθηκε στο 67′. Με τη νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Γιουνές έκανε το 0-4 κι έφτασε τα 8 γκολ στην Superleague.

Οι Θρακιώτες, που πλέον βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Superleague, άγγιξαν τόσο στο 0-5 στο 89′ -ο Λόπεθ είπε μεγαλοπρεπέστατο “όχι” σε εξ επαφής προβολή του Σολτάνι- όσο και στις καθυστερήσεις, όταν ο Νιέτο -με πλασέ από το ύψος του πέναλτι- έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Βίτι), Μαλόν, Καλί, Χαροντάκης, Μπαλάφας, Άρτσε, Λινάρδος, Σισίνιο (46’ Κάλβο), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντε Λούκας (78’ Νιέτο), Γουάλας, Καρασαλίδης, Λουσέρο, Τριάδης (74’ Σολτάνι), Καμαρά, Βασιλακάκης (81’ Ράνος), Γιουνές. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε