Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Διπλωματικό επεισόδιο για το Μουντιάλ

Σοβαρά επεισόδια στο Κάιρο, ΦΩΤΟ REUTERS

35 τραυματίες ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν στο Κάιρο έξω από την πρεσβεία της Αλγερίας.(Δείτε το βίντεο).

Μπορεί να έχουν περάσει 2 ημέρες από τον αγώνα της Αλγερίας με την Αίγυπτο, ωστόσο η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο λαούς δεν έχει κοπάσει. 

Την Παρασκευή η Αλγερία εξέφρασε την ανησυχία της ζήτησε στον πρέσβη της Αιγύπτου για την κλιμάκωση της εκστρατείας των ΜΜΕ της Αιγύπτου σε βάρος της. 

Αντίθετα ο μεγαλύτερος γιος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ έριξε λάδι στη φωτιά και χαρακτήρισε τους οπαδούς της αλγερινής εθνικής “μισθοφόρους” και πράξεις “τρομοκρατίας” τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Χαρτούμ. 

Νωρίτερα έγιναν σοβαρά επεισόδια έξω από την πρεσβεία της Αλγερίας στο Κάιρο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 35 άτομα, εκ των οποίων οι 11 αστυνομικοί. Οι Αιγύπτιοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που έγιναν στο Σουδάν, στον αγώνα μπαράζ και έκαψαν πολλές σημαίες της Αλγερίας, ενώ επιτέθηκαν στην πρεσβεία με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Αλγερίας ανακοίνωσε ότι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 254 τραυματίστηκαν σε τροχαία που προκλήθηκαν στη διάρκεια των πανηγυρισμών για την πρόκριση της χώρας στο μουντιάλ. 

Δείτε την υποδοχή της εθνικής ομάδας της Αλγερίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε