Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Διπλό-πρόκρισης για τον Ολυμπιακό – Παίζει την πρωτιά στην Πόλη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι ερυθρόλευκοι με εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο “δραπέτευσαν” από την Βαλένθια και πλέον στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Ούλκερ-Φενέρμπαχτσε θέλει νίκη για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας.

Το ματς μόνο εύκολο δεν ήταν για τον Ολυμπιακό. Οι Ισπανοί κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσουν τα ατού των ερυθρόλευκων και έτσι με εξαίρεσει ένα ξέσπασμα των παικτών του Ίβκοβιτς στην αρχή της δεύτερης περιόδου το ματς πήγαινε πόντο-πόντο.

Η Βαλένθια πήγε προηγούμενη στο τέταρτο και κρίσιμο δεκάλεπτο αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον Τεόντοσιτς, που μέχρι τότε ήταν άποντος, τον Σπανούλη που δεν σκόραρε καθόλου στην τρίτη περίοδο και τον Νεστέροβιτς ο οποίος έσωσε τρεις επιθέσεις και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων, 1 λεπτό πριν τη λήξη αλλά το τρίποντο του Κουκ έβαλε και πάλι στο ματς τους Ισπανούς. Ο Σπανούλης απάντησε με τον ίδιο τρόπο και ουσιαστικά έβαλε “ταφόπλακα” στις ελπίδες των γηπεδούχων. Η ψυχραιμία του Τεόντοσιτς από τις βολές σε συνδυασμό με την καλή άμυνα διαμόρφωσαν το 79-85.

Ο Ολυμπιακός σε μία εδβομάδα θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει τα ρέστα του κόντρα στην Ούλκερ-Φενερμπαχτσέ.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-37, 55-53, 79-85
 
Βαλένθια: Κουκ 11 (3), Αγκοστίν 3, Κλαβέρ 16, Λίστσουκ 9, Μαρτίνεθ 12 (2), Ππιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 16 (2), Ντε Κολό 2, Γιαφτόκας 8
 
Ολυμπιακός: Παπαλουτκάς 4 (5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Νεστέροβιτς 16 (6 ριμπάουντ, 3 κοψίματα), Πελεκάνος 4, Μαυροκεφαλίδης 6, Έρτσεγκ 12 (1), Τεόντοσιτς 11 (1), Λούκας 2.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε