Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Δώνης: Κυπέλλο και πλέι οφ για Ατρόμητο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Γιώργος Δώνης έθεσε ως στόχους του Ατρομήτου τη φετινή σεζόν την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη συμμετοχή στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “NovaΣΠΟΡ FM”, ο τεχνικός του Ατρόμητου αναφέρθηκε αρχικά στη διακοπή του πρωταθλήματος που θα υπάρξει το ερχόμενο σαββατοκύριακο: “Όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, είμαστε υπέρ. Από θέμα τραυματισμών, μας κάνει καλό η διακοπή, στο κομμάτι του ρυθμού μας, κάνει κακό”.

Συνεχίζοντας, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετωπίζει πλέον τα παιχνίδια του ο Ατρόμητος
: “Στο δεύτερο γύρο δείξαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, γιατί πηγαίνουμε με πιο συντηρητική διάταξη. Όσο περνούν τα παιχνίδια, μετράει το αποτέλεσμα και δεν θέλουμε να δίνουμε χώρους. Και στο Αγρίνιο και στα Γιάννινα, συμπεριφερθήκαμε καλά και δεν απειληθήκαμε σε ολόκληρο το 90λεπτο”.

Αναφερόμενος στο πέναλτι του ΠΑΣ και στα παράπονα που εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα, ο Δώνης τόνισε
: “Όταν τελειώνει ένα ματς, υπάρχει ένταση και σε οδηγεί σε υπερβολή. Ειδικά για τον Τριτσώνη τον θεωρώ από τους καλύτερους διαιτητές. Έχουμε τύχει σε τρία ματς και ενώ ήταν στο 50-50, έχουν τύχει τρία λάθη εναντίον μας. Στην Τούμπα, με το γκολ που προήλθε από οφσάιντ, στο Αγρίνιο με την κόκκινη του Μήτρογλου και χθες με το πέναλτι. Είναι υπερβολική η δήλωσή μου, γιατί τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Μετά το 2-0 ο ΠΑΣ είχε καταρρεύσει ψυχολογικά και μπήκε στο παιχνίδι”.

Σχετικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε ο ΠΑΣ το παιχνίδι είπε
: “Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον αντίπαλο. Το βλέπουμε από τη δική μας πλευρά, αντιμετωπίσαμε σωστά το παιχνίδι και δεν αφήσαμε τον ΠΑΣ να πατήσει στην περιοχή μας”.

Όσον αφορά στους στόχους του Ατρόμητου, τόνισε
: “Είναι φανερό ότι θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό, ενώ είναι μεγαλύτερος ο στόχος των play offs. Έχουμε φτάσει και πάλι σε έναν τελικό, τώρα θέλουμε να συμμετάσχουμε και στα play offs”.

Σε ερώτηση για ποιον αντίπαλο θα ήθελε στα ημιτελικά, είπε
: “Με τον Αστέρα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, γιατί δεν τους έχουμε κερδίσει ποτέ εντός έδρας. Ο Αστέρας έχει ποιοτικούς παίκτες. Από την άλλη, ο Ατρόμητος έχει μια ήττα στην έδρα του, είναι η δύναμή μας και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Κέρκυρα παλεύει για την παραμονή της, είναι καλή ομάδα. Θα γίνουν δύο δύσκολα παιχνίδια. Ο Ατρόμητος θα είναι το φαβορί και θα πρέπει να το αντέξουμε αυτό”.

Για το γεγονός ότι ο Ατρόμητος στηρίζεται στους Έλληνες, είπε
: “Είναι σημαντικό το ελληνικό στοιχείο. Ίσως να είναι η κρίση και να βοηθάει. Το να παίξουν περισσότεροι Έλληνες, έχει βοηθήσει και η κρίση. Όμως, καλύτερα να γίνεται με σχέδιο και πλάνο, παρά κατ’ ανάγκη”.

Για το αν παρακολουθεί τους γιους του να παίζουν μπάλα, είπε
: “Παρακολουθώ όποτε μπορώ. Αν δεν κάνει καλά τη δουλειά ο προπονητής τους, έχουμε θέμα. Πλάκα κάνω”.

Για την προτροπή στους παίκτες του για την 3η θέση, τόνισε:
“Δεν το είπα ακριβώς έτσι. Θα πρέπει οι παίκτες να ανεβάσουν τον πήχη για να διεκδικήσουμε την 3η ή την 4η θέση. Η ψυχολογία είναι σημαντική στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα κομμάτι που θέλουμε να παροτρύνουμε τους παίκτες για κάτι ψηλότερο. Ένα πρωτάθλημα κρίνεται στη διάρκεια”.

Τέλος, για τη μάχη του πρωταθλήματος, τόνισε:
“Θα πάει μέχρι το τέλος, δεν θα κριθεί στο ντέρμπι. Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό που καταφέρνει χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες του να παίρνει αποτελέσματα. Είναι ωραίο που υπάρχουν αρκετές ομάδες για τα play offs”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε