Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Δώνης: Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφορά ποιότητας

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ έμεινε 8 βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακός με τον προπονητή του να τονίζει πως “είναι δύσκολο να τον ανταγωνιστεί κανείς σε βάθος χρόνου”. Παράλληλα, ο Γιώργος Δώνης παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και χαρακτήρισε απαράδεκτο τον Χακόμπο.

Αναλυτικα όσα είπε ο Δώνης μετα το ματς με τον Παναθηναϊκό:

“Είχαμε κακές επιστροφές στο ανέβασμα με συνέπεια να παίζουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και αυτό δεν μας συνέφερε εμάς. Εκεί ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο ποροσπαθήσαμε να παίξουμε πιο οργαγωμένα στο κέντρο λόγω και της κούρασης του Λάζαρ από το ματς με την Εθνική του αλλά και επειδή ήταν άρρωστος ο Κάτσε. Ετσι προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τον άξονά μας, βάλαμε τρία χαφ αλλά ο Παναθηναικός σκόραρε νωρίς. Πληρώσαμε τις κακές μας επιλογές μας και χάσαμε δίκαια γιατί ο Παναθηναικός ήταν καλύτερος”.

Για τα λάθη του ΠΑΟΚ: “Ολοι όσοι δουλεύουν μέσα στην ομάδα ξέρουμε που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Πολλά πράγματα είναι θέμα ποιότητας. Θα πρέπει να ανεβάσουμε τη ποιότητά μας ώστε με τους παίκτες που έρχονται και με τα παιδιά που είναι από πίσω, να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Ακόμη και αν νικούσαμε σήμερα θα το έλεγα αυτό. Ξέρουμε πως πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη γιατί η πληρότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά”.

Για τον Χακόμπο: “Κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα. Ενας αθλητής που κάνει τόσο καλό ματς, με την ενέργειά του εκθέτει την ομάδα αλλά πιο πολύ τον εαυτό του. Είναι απαράδεκτη εικόνα πρώτα για τον ίδιο και μετά την ομάδα”.

Για το αν υποτίμησε τον Παναθηναικό ο ΠΑΟΚ: “Δεν υπάρχει αυτό. Ξέρουμε ακριβώς ποια είναι η ομάδα που χτίζουμε και αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να είναι χαμηλότερης ποιότητας αλλά εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να υποτιμάμε αντιπάλους και ειδικά τον Παναθηναϊκό. Σε πολλά ματς ξέρουμε πως πρέπει να φτάσουμε στην μέγιστη απόδοση για να νικήσουμε”.

Για το πρωτάθλημα: “Η πραγματικότητα είναι πως ο Ολυμπιακός κερδίζει με την μισή ομάδα εύκολα και δίχως να πιεστεί. Στο θέμα της ποιότητας έχει μεγάλη διαφορά και είναι δύσκολο να τον κοντράρει κάποια ομάδα σε βάθος χρόνου. Σε ένα ματς είναι διαφορετικά, όπως μπορεί να γίνει και την επόμενη εβδομάδα στο δικό μας παιχνίδι, αλλά σε βάθος χρόνο δύσκολα να τον κοντράρει κάποια ομάδα”.

Για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναικό: “Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τον Παναθηναϊκό στις ατομικές προσπάθειες παικτών όπως ο Κουίνσι, Σισοκό, Ζέκα και Μαυρία. Χάναμε την μπάλα όμως και ο αντίπαλος μας μας έβρισκε ανοργάνωτους. Δημιουργήσαμε έτσι πρόβλημα στον εαυτό μας και δώσαμε ανοιχτό χώρο στον Παναθηναικό”.

Για το ότι αντίπαλος ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα: “Περνάνε τα χρόνια… Το ποδόσφαιρο σού φέρνει πράγματα που δεν τα περιμένεις. Εχω συναντήσει πολλά όμορφα πράγματα στο ποδόσφαιρο, με τον Χουάν είχαμε πολύ καλή σχέση στον Παναθηναϊκό αλλά στο ματς είναι όλα διαφορετικά και μετά αγκαλιάζεσαι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε