Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δώνης: Πάντα την αλήθεια, πάντα για τη νίκη

Δώνης: Πάντα την αλήθεια, πάντα για τη νίκη

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αναλύοντας την απόφαση του να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της νέας σεζόν.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου στο Ντούρβερτ και τόνισε ότι οι παίκτες τον έχουν κερδίσει!

Αποσπάσματα των όσων είπε:

Τι σας δελέασε τόσο στον ΠΑΟΚ και είπατε το «ναι» για να αναλάβετε;

«Είχα αποφασίσει να κάνω το διαφορετικό βήμα. Δεν κρύβω ότι είχα ως προτεραιότητα το εξωτερικό, ακόμη και αν βρισκόταν κάποια ομάδα με λιγότερα χρήματα. Είχα προσπαθήσει να το διεκδικήσω βάζοντας κάποια στάνταρ. Ειδικά για τη χώρα όμως που κοίταζα εγώ (Αγγλία), οι συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες για έναν Έλληνα προπονητή. Από εκεί δεν ήρθαν όπως τα περίμενα, είχα δύο δελεαστικές προτάσεις από άλλες χώρες και κάποιες από την Ελλάδα. Στον ΠΑΟΚ κατάλαβα από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο, πόσο θέλει αυτή τη συνεργασία και πόσο πολύ με πιστεύει».

Το ρόστερ που βρήκατε και τώρα το ξέρετε καλύτερα, τι ταβάνι έχει; Μήπως να τα ξεκαθαρίσουμε από τώρα για να μη δημιουργούνται λανθασμένες προσδοκίες;

«Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός ξέροντας ότι θα λείπουν οι διεθνείς και έπρεπε να διαλέξω αρκετούς νεαρούς. Τώρα μπορώ να πω ότι η αφομοίωση όσων λέμε στην προπόνηση, είναι πολύ καλή. Αλλο αυτό όμως και άλλο ο αγώνας. Πρέπει να τους δω και σε συνθήκες επίσημου αγώνα. Μέχρι τώρα πάντως με κερδίζουν οι παίκτες με τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Μέχρι τώρα είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που εξελίσσονται».

Ο Δώνης είναι έτοιμος για τα δύσκολα που έρχονται ή θα έρθουν;

«Ενα από τα σπουδαιότερα στη δουλειά μας είναι να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Η αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι, πρέπει να λέγεται. Ενας από τους λόγους που επέλεξα τον ΠΑΟΚ είναι γιατί ήθελα να μπω σε πιο πιεστικές συνθήκες, να βρεθώ σε ματς με πολύ περισσότερο κόσμο και να παίξω στην Ευρώπη».

Μπορείτε να μας σκιαγραφήσετε το αγωνιστικό προφίλ που επιθυμείτε να έχει ο ΠΑΟΚ. Πότε πιστεύετε ότι θα το πετύχετε;

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Να οριοθετήσουμε χρονικά δεν μπορούμε, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο να εκτεθούμε. Οτι προχωράμε γρήγορα σε αυτό τον τομέα δεν μπορώ να το κρύψω. Οσον αφορά το τι οραματίζομαι, θέλω να έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία και να διεκδικούμε πάντα τη νίκη. Θέλω να έχουμε συνεχόμενη κίνηση με την μπάλα και χωρίς αυτήν, θέλω να έχουμε καλή κατοχή άρα και πολλά στηρίγματα στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και να ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε όταν χάνουμε την μπάλα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλους τους αντιπάλους το ίδιο. Πρέπει να γινόμαστε και ρεαλιστές. Πρέπει πάντα να επιλέγουμε τον κατάλληλο τρόπο για να μπορούμε να παίρνουμε το αποτέλεσμα».

Με βάση όλα τα δεδομένα, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο για τη νέα ομάδα;

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ απέδειξε όλα τα χρόνια ότι στηρίζει την ομάδα. Από την άλλη υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και ίσως το ποδόσφαιρο δεν είναι στις προτεραιότητες των ανθρώπων. Οταν φεύγουν κάποιοι παίκτες, δημιουργείται απογοήτευση στον κόσμο. Στον Ελληνα οι μεταπτώσεις από την απογοήτευση στον μεγάλο ενθουσιασμό είναι μεγάλες. Ο ΠΑΟΚ σήμερα ούτε είναι υπό διάλυση, ούτε επειδή η προετοιμασία πάει καλά, σημαίνει ότι θα τους διαλύσουμε όλους. Ναι, μεν έχουμε προβλήματα, αλλά το περιβάλλον στην ομάδα αποπνέει υγεία».

Τι θα γίνει αν ένας παίκτης δεν αντέξει στην πίεση και στην κατάσταση που επικρατεί;

«Εγώ οφείλω να λέω την αλήθεια σε όλους. Ολοι θέλουν να πληρώνονται στην ώρα τους. Αν κάποιος δεν αντέχει, εγώ θα είμαι μαζί του. Θα βρούμε έναν συμβιβασμό για να φύγει. Από εκεί και πέρα ήθελα να απαλλάξω και τους αρχηγούς από αυτό. Είναι και γελοίο να γίνεται ψηφοφορία για τους αρχηγούς. Είναι αστείο κάποιος που δεν πληρώνεται να πηγαίνει στον αρχηγό. Οταν υπέγραψε, με τον αρχηγό μαζί υπέγραψε; Εχει μάνατζερ να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα. Ο αρχηγός υπάρχει για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ομάδας μέσα στο γήπεδο και να βγάζει τη φιλοσοφία της ομάδας προς τα έξω».

Η Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ πέρα από πρεστίζ σημαίνει και πολλά λεφτά για την ΠΑΕ. Θα είναι έτοιμη η ομάδα σας να αντεπεξέλθει στην πίεση που θα έχουν οι «τελικοί» του Αυγούστου;

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν υπήρχε το οικονομικό στη μέση, προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ ήταν και πρέπει να είναι το πρωτάθλημα.

Στην Ευρώπη σαφώς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, αλλά να μην μπούμε και σε μία διαδικασία καταστροφής αν δεν πετύχουμε. Από εκεί και πέρα και για το Κύπελλο, δεν θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερος τίτλος για ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Είναι πολύ ωραίο να φθάνεις στον τελικό, είναι σπουδαίο για ομάδες όπως ο Ατρόμητος και η Λάρισα, όχι όμως για τον ΠΑΟΚ».

Στην Λεβερκούζεν ο Σταφυλίδης!

Να περάσει ο επόμενος – Καλή κλήρωση για ΠΑΟΚ και Αστέρα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε