Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δώνης: Χάσαμε με ψηλά το κεφάλι!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

 Περήφανοι θα πρέπει να νιώθουν όλοι στον Ατρόμητο, παρά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1), όπως δήλωσε ο τεχνικός των Περιστεριωτών.

 «Χάσαμε αυτόν τον τελικό με ψηλά το κεφάλι», τόνισε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος στη συνέχεια είπε πως η ομάδα του Περιστερίου έχει ως στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο η αλήθεια είναι ότι είμαστε παρά πολύ στεναχωρημένοι, γιατί δεν φτάσαμε το ματς τουλάχιστον στα πέναλτι να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, αυτή είναι και η ομορφιά και υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα στην ζωή να στεναχωριέσαι δεν καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έφτασαν στον τελικό. Χάσαμε αυτόν τον τελικό με ψηλά το κεφάλι, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, εμείς κοιτάμε τα πλέι οφ και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Για το τι αφήνει αυτός ο τελικός στον Ατρόμητο: «Νομίζω πως λέμε πράγματα για μια ομάδα όταν είναι δύσκολες εποχές. Ο Ατρόμητος κάνει σοβαρή δουλειά μεγάλη προσπάθεια και δεν θα πρέπει να είναι μια αναλαμπή στο ποδόσφαιρο».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στον τελικό: «Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί είναι πολύ διαφορετικό όταν ζεις ένα παιχνίδι στην ευθεία και διαφορετικό όταν παίρνω ένα παιχνίδι σπίτι μου να το αναλύσω. Απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα σταθήκαμε πολύ καλά. Ένα ματς το κρίνουν οι λεπτομέρειες, σε αυτές χάσαμε το τρόπαιο».

Για το που κρίθηκε ο τελικός: «Σε όλο το ματς είχαμε σχεδιάσει να παίξουμε 4-4-2 στην ευθεία γιατί ο Ολυμπιακός έπαιζε 4-3-3 και δεν είχαμε τον φόβο του Φουστέρ. Όταν έγινε η αλλαγή του Φουστέρ αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας και το σύστημα. Εφαρμόσαμε τα σχέδια πάνω σε ένα παίκτη και από αυτόν χάσαμε το κύπελλο. Χωρίς να αδικήσω τον Ολυμπιακό, θεωρώ επειδή έχουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα τον Ιτάνζ πίστευα θα πάρουμε το κύπελλο μόνο από αυτό».

Για το χειροκρότημα των φίλων του Ολυμπιακού και τη συγκίνηση του Ιτάνζ: «Στη ζωή υπάρχουν καλές και κακές στιγμής. Τα έντονα συναισθήματα είναι ωραία ειδικά σε κάτι παροδικό. Οι παίκτες έκαναν το καθήκον τους. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία χειροκροτηθήκαμε και εμείς χειροκροτήσαμε τον Ολυμπιακό».

Τέλος, για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Το είπα χτες. Έχω πει ότι δεν διακρίνω έλληνες-ξένους προπονητές. Διακρίνω καλούς κακούς και μέτριους. Ο κ. Βαλβέρδε έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό, είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ σοβαρός και που κάνει πολύ καλή δουλεία».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε