Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Δραπέτευσε” από την Πυλαία

Με κορυφαίο τον Παπαλουκά ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Πυλαία.
Με κορυφαίο τον Παπαλουκά ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Πυλαία.
Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε διαφορά 12 πόντων και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου μπάσκετ.
Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον ψυχωμένο ΠΑΟΚ που είχε τη συμπαράσταση 5.000 φίλων του. Ο δικέφαλος του βορρά ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και προηγήθηκε με 7-0. Δεν άργησαν όμως οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να βρουν τον καλό τους εαυτό και να αντιδράσουν. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 13-16.
 
Η διαφορά έφθασε στους 11 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου με τον Λίνας Κλέιζα να σκοράρει συνεχώς. Κάπου εκεί ήρθε το μπλακ άουτ των ερυθρόλευκων. Ο ΠΑΟΚ με τον Μονρό σε εκπληκτική ημέρα όχι απλά μείωσε αλλά βρέθηκε να προηγείται με 40-32 και 40-35 στο τέλος του ημιχρόνου.
 
Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ ήλεγχε απόλυτα το ματς φτάνοντας την διαφορά στη μέγιστη τιμή της 51-39. Τότε όμως ήρθε το πρώτο εύστοχο τρίποντο των πειραιωτών στο ματς (μέχρι τότε είχαν 13 άστοχες προσπάθειες) και άλλαξε η ισορροπία του αγώνα. Το δεκάλεπτο τελείωσε 53-52.
 
Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου εκτυλίχτηκε ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Αυτά μέχρι το 70-67. Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έχασε δύο επιθέσεις και ο Ολυμπιακός με σερί 3-12 έφτασε στο τελικό 70-82 που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.
 
Κορυφαίος του γηπέδου ο Παπαλουκάς που μπορεί να πέτυχε μόνο 4 πόντους όμως μοίρασε 12 ασίστ. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Τεόντοσιτς, Μπουρούσης. Από τον ΠΑΟΚ που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση για 35 λεπτά ξεχώρισαν οι Μονρό και Έιβερι.
 
Το ματς διακόπηκε αρκετές φορές λόγω ρίψης αντικειμένων, ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έκανε το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος λίγο στο τέλος.
Ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Άρη που κέρδισε το Μαρούσι.   

Εύκολο βράδυ είχε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 80-66 του Πανελληνίου στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

 
Τα δεκάλεπτα: 17-22, 40-35, 55-54, 70-82
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 23, Καυκής, Γκρέγκορι 8, Χέλιγουελ 1, Καλές 6, Τσιάρας 6, Έιβερι 18, Καλαϊτζίδης, Ντρόμπνιακ 6, Γκετσέφσκι 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Τσίλντρες 9, Τεόντοσιτς 15, Ουέιφερ, Μπουρούσης 19, Χαλπερίν 10, Κλέιζα 21, Βασιλόπουλος, Σχορτσανίτης 4      

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε