Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δυο μετάλλια η Βαρβάρα Φίλιου στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής

Η 17χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ατομικού κατέκτησε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά του Φέλμπαχ – Σμίντεν, στη Γερμανία.
Η Φίλιου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη γερμανική πόλη, ανεβαίνοντας στο βάθρο σε δύο τελικούς οργάνων.
 
Συγκεκριμένα, κατέκτησε τη 2η θέση στην κορδέλα με 25,634 βαθμούς αφήνοντας μάλιστα πίσω της την σπουδαία Ουκρανή Αλίνα Μαξιμένκο, καθώς και την 3η θέση στις κορίνες με 25,775 βαθμούς. Επιπλέον, κατετάγη 4η στον τελικό της μπάλας με 25,383 βαθμούς και 5η σ’ εκείνον του στεφανιού με 24,692 βαθμούς.
 
«Η Βαρβάρα τα πήγε καταπληκτικά. Περίμενα όμως ότι θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια εμφάνιση. Το αποτέλεσμα αυτού του πρώτου φετινού τεστ ήταν ιδιαίτερα θετικό και προσδοκούμε ότι θα υπάρχει εξίσου καλή παρουσία και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν», ήταν τα λόγια της προπονήτριας της, Νούλης Γιαννιτσοπούλου.
 
Και πρόσθεσε: «Τα νέα προγράμματά της άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στους διεθνείς κριτές, που τα βρήκαν ενδιαφέροντα και είδαν στοιχεία πρωτοτυπίας σ’ αυτά. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ξεκινάμε την σεζόν με δύο μετάλλια, σ’ έναν αγώνα όπου η βαθμολόγηση ήταν απόλυτα ορθή και κάθε αθλήτρια έπαιρνε αυτό ακριβώς που άξιζε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε