Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έ(χ)ασαν έδαφος – Ισόπαλο ντέρμπι με… δύο γκολ της ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η Ένωση σκόραρε δις, αλλά τελικά έφυγε από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό. Το “τριφύλλι” έδειξε καλύτερη εικόνα σε σχέση με την Τούμπα, αλλά η ισοπαλία το έστειλε στην τρίτη θέση των πλέι οφ. Στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος πλέον ο ΠΑΟΚ.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
 

Φερέιρα: Δεν μας δόθηκε διπλό πέναλτι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα, με σκοπό να αιφνιδιάσει τους “πράσινους” και το κατάφερε, αφού ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία. Μόλις στο 2′ ο Καράμπελας έβγαλε την σέντρα, ο Μπλάνκο άφησε την μπάλα να περάσει, αυτή έφτασε στον Λεονάρντο, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα από το ύψος του πέναλτι τον Τζόρβα.

 
Παρά το… γρήγορο σοκ, ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε, ανέβασε στροφές και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει το 1-1. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έδειχνε πως η ισοφάριση δεν θα αργούσε, για τους “πράσινους”, κάτι το οποίο έγινε στο 24′, με την βοήθεια του Μπλάνκο. Ο επιθετικός της ΑΕΚ στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα, κάνοντας τους περίπου 10.000 φίλους του “τριφυλλιού” που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να πανηγυρίσουν.
 
Στην επανάληψη ο ρυθμός διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, με το “τριφύλλι” πάντως να έχει την πρωτοβουλία και να απειλεί την εστία του Σάχα, που πραγματοποίησε ορισμένες μεγάλες επεμβάσεις (ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Αργεντινός γκολκίπερ έχει πολύ καλή απόδοση).

Απ΄’ την άλλη, η Ένωση προσπάθησε να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Το τελείωμα της αναμέτρησης είχε μεγάλο σασπένς, αφού και οι δυο ομάδες έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για να πάρουν την νίκη.

 
Το τελικό 1-1 έφερε την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση των πλέι οφ και τον Παναθηναϊκό -που στην έναρξη τους βρισκόταν πρωτοπόρος- στην τρίτη. Μόνος πρώτος και έχοντας κάνει το 2Χ2 ο ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης (87′ Μαυρίας), Γκαρσία (73′ Κλέιτον), Χριστοδουλόπουλος (81′ Πετρόπουλος), Σισέ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μίτσελ, Καφές, Λαγός (82′ Μάκος), Λεονάρντο (76′ Μπερνς), Μπλάνκο (64′ Μπαχά)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Καρσιώτης (Κορίνθου)

ΓΗΠΕΔΟ: OAKA
 

Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής:
 
ΠΑΟΚ 6β.
ΑΕΚ 5β.
Παναθηναϊκός 4β.
Ολ. Βόλου 0β

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε