Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΕΠΙΚΗ πρόκριση! – Ο “Κάρα” έστειλε στα… ουράνια τους Έλληνες

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ελληνικός άθλος. Η Εθνική ομάδα κόντρα σε όλα νίκησε το φαβορί του ομίλου Ρωσία και την… πέταξε έξω. Ο Γιώργος Καραγκούνης γιόρτασε τις 120 συμμετοχές του με τη Γαλανόλευκη, πετυχαίνοντας το “χρυσό” γκολ. Η Ελλάδα είχε και δοκάρι με τον Τζαβέλλα στο 70′. Πρώτη στον όμιλο η Τσεχία και δεύτερη η Εθνική μας που αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τη Γερμανία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Σηφάκης: Όλη μας η αγάπη στην Ελλάδα

Σάντος: Οι Έλληνες έχουν περηφάνια και πρέπει να τους σέβονται

Καραγκούνης: Η πρόκριση συγκρίνεται μόνο με τον άθλο της Πορτογαλίας

ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι παίκτες του Σάντος κράτησαν το καλύτερο για το τέλος και όπως το 2004, προκρίθηκαν από τον όμιλο με 4 βαθμούς. Τότε το έκαναν με ήττα, αυτή τη φορά ήθελαν μόνο νίκη και την πήραν με παλικαρίσιο τρόπο. Η Ρωσία μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως η Εθνική είχε ψυχή, πάθος και τον Γιώργο Καραγκούνη.

ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο αρχηγός χρειάστηκε ένα λάθος των Ρώσων στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Σκόραρε και χάρισε την Εθνική τη μεγάλη πρόκριση. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίνεται από τον όμιλο τελικής φάσης μεγάλης διοργάνωσης.

ΦΩΤΟ REUTERS.

Το πάθημα των δύο πρώτων αγώνων έγινε μάθημα στους παίκτες του Σάντος που μπήκαν πολύ δυνατά και έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 6′. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κατσαουράνης με έξυπνο γύρισμα έψαξε τον Σαλπιγγίδη που ήταν μόνος του αλλά ο Μαλαφέεφ με υπερένταση έδιωξε.

Η Εθνική προσπάθησε στο πρώτο δεκάλεπτο να σκοράρει, δεν τα κατάφερε και οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο του ματς. Ο Αρσάβιν από κοντά απείλησε τον Σηφάκη αλλά ο Έλληνας πορτιέρο αντέδρασε σωστά.

Ο Κερζακόφ με σουτ στο 13′ έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία της Ελλάδας ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Ζιρκόφ.

Ο Κατσουράνης στο 17′ έσωσε την Εθνική μετά το γύρισμα του Ζιρκόφ, ενώ το “εφιαλτικό” δεκάλεπτο έκλεισε με το σουτ του Τζαγκόεφ που μπλόκαρε ο Σηφάκης.

Η Εθνική είχε χάσει τη μάχη του κέντρου αλλά τουλάχιστον μετά το 20′ κατάφερε να περιορίσει τις επιθέσεις των Ρώσων,

Στο 38′ ο Κερζακόφ από καλή θέση έπιασε… αέρα και ο Γκλουκάσοφ 2 λεπτά αργότερα κόπηκε από τον Παπασταθόπουλο.

Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, όμως ο Γιώργος Καραγκούνης είχε διαφορετική άποψη. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζιρκόφ και με εξαιρετικό σουτ έδωσε προβάδισμα στην Εθνική.

ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι διεθνείς αφιέρωσαν το γκολ στον άτυχο, Αβραάμ Παπαδόπουλο.

ΦΩΤΟ REUTERS.

Το γκολ ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα που μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία στο δεύτερο μέρος. Οι Ρώσοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Σηφάκη.

Αντίθετα οι παίκτες του Σάντος είχαν χώρους και έψαξαν το δεύτερο γκολ. Στο 59′ ο Τοροσίδης έκανε εξαιρετική κίνηση, αλλά ο Ανιούκοφ τελευταία στιγμή έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον Γκέκα.

2 λεπτά αργότερα ο Καραγκούνης ανατράπηκε στην περιοχή της Ρωσίας, αλλά ο διαιτητής όχι μόνο δεν έδωσε πέναλτι, έδειξε και κίτρινη κάρτα στον αρχηγό ο οποίος θα χάσει το ματς των προημιτελικών.

Ο Σάντος έριξε Χολέβας και Μάκο στο ματς, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την άμυνα του. Οι Ρώσοι δεν απειλούσαν και η Ελλάδα άγγιξε το 2-0. Στο 70΄η καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών του Μαλαφέεφ.

Η Ρωσία αύξησε την πίεση της και στο 81′ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της με την κεφαλιά του Τζαγκόεφ από καλή θέση να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η ώρα πέρασε “βασανιστικά” και το τελευταίο σφύριγμα του Έρικσον βρήκε τους παίκτες της Εθνικής να γιορτάζουν. Στα προημιτελικά η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στις 21.45 την πρώτη του δεύτερου ομίλου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Γερμανία. Εκτός από τον Καραγκούνη, ο Σάντος δεν μπορεί να υπολογίζει και στον Χολέβας.

ΦΩΤΟ REUTERS.

Ελλάδα: Σηφάκης, Τζαβέλλας, Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης (66′ Μάκος), Κατσουράνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (83′ Νίνης), Γκέκας (64′ Χολέβας).

Ρωσία: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (81′ Ιζμαίλοφ), Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Τζαγκόεφ, Γκλουσάκοφ (72′ Πογκρέμπνιακ), Αρσάβιν, Κερζάκοφ (46′ Παβλιουτσένκο).

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου

1. Τσεχία 6
2. Ελλάδα 4
3. Ρωσία 4
4. Πολωνία 2

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε