Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έδωσε όνομα παίκτη στον ανακριτή ο Βοργιάς

Έδωσε όνομα παίκτη στον ανακριτή ο Βοργιάς
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.03.2012 | 18:24
Πρώτη δημοσίευση: 07.03.2012 | 18:24

Στην κατάθεση του στον εφέτη ανακριτή, ο παλιός διαιτητής έδωσε το όνομα Αυστραλού παίκτη που αγωνίστηκε πριν 7 χρόνια σε ελληνική ομάδα (Α’ Εθνικής) και ο οποίος είχε προσεγγιστεί από τον πρόεδρο του για να έχει μειωμένη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και… αυξημένη στο δεύτερο, σε παιχνίδι για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο Σωτήρης Βοργιάς είχε κληθεί την Τετάρτη να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση των στημένων αγώνων, από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο καλόφωνο, που ανέλαβε πρόσφατα την υπόθεση.

Μάλιστα, ο παλιός ρέφερι φέρεται να πρότεινε στον ανακριτή να καλέσει για κατάθεση έναν 32χρονο (σήμερα) Αυστραλό παίκτη, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίζεται σε ομάδα της πατρίδας του.

Ο εν λόγω παίκτης –πάντα σύμφωνα με τον κ. Βοργιά- του είχε εκμυστηρευτεί, ότι πριν από 7 χρόνια (σεζόν 2004-2005) που αγωνιζόταν στην Ελλάδα σε ομάδα Α’ Εθνικής, τον είχε πλησιάσει ο πρόεδρος του συλλόγου για να τον επηρεάσει ώστε να έχει σκοπίμως αλλοιωμένη απόδοση σε παιχνίδι.

Το επίμαχο ματς είναι διεθνές (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) και ο τότε πρόεδρος της ομάδας του είχε ζητήσει να έχει μειωμένη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο (συγκεκριμένα, να παίρνει τη μπάλα, να την κρατάει στα πλάγια και να μην κάνει σέντρες) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο του είπε να τα δώσει όλα και να παίξει όσο καλύτερα μπορεί!

Ο κ. Βοργιάς, μάλιστα, έδωσε στον ανακριτή και τα στοιχεία του μάνατζερ του Αυστραλού, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει τα πάντα για την υπόθεση.

Να σημειωθεί πάντως, ότι η εν λόγω υπόθεση είναι εκτός της δικογραφίας των στημένων ελληνικών αγώνων και αν ελεγχθεί, θα ελεγχθεί ξεχωριστά.

Μάλιστα, ο πρώην διαιτητής πρότεινε στον ανακριτή να καλέσει ως μάρτυρες ποδοσφαιριστές που έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο, διότι εκείνοι θα αισθάνονται πιο ελεύθεροι για να μιλήσουν και να δώσουν στοιχεία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο