Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εφιάλτης! – Ο τραγικός Ολυμπιακός έχασε 3-0 απ’τη Λεβάντε

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο χειρότερος φετινός Ολυμπιακός έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από την Λεβάντε με 3-0 και το όνειρο πρόκρισης, στην επόμενη φάση του Europa League, έγινε εφιάλτης. Με δέκα παίκτες από το 29′ έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι λόγω αποβολής του Αμπντούν στη φάση όπου ο Γερμανός διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι. Δύο δοκάρια είχαν οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Χωρίς αρχή, μέση και τέλος ο Ολυμπιακός γνώρισε μία βαριά ήττα από τη Λεβάντε και ελπίζει μόνο σε θαύμα στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης. Ο διαιτητής Γκρέφε έκανε σοβαρά λάθη, κυρίως στη φάση του πρώτου πέναλτι αφήνοντας τους ερυθρόλευκους με δέκα παίκτες. Οι παίκτες του Μίτσελ ακόμη και όταν δεν είχαν αριθμητικό μειονέκτημα έχασαν όλες τις μονομαχίες και δεν έδειξαν να μπορούν να πάρουν κάτι από το συγκεκριμένο ματς.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο, η Λεβάντε εκμεταλλεύτηκε τα τεράστια αμυντικά κενά αλλά και τη νωθρότητα των αντιπάλων και άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Μπαρκέρο πάσαρε στον Ρίος και ο τελευταίος με ωραία προσποίηση και πλασέ νίκησε τον Μέγιερι.

Ούτε το γκολ ήταν ικανό να ξυπνήσει τους παίκτες του Μίτσελ οι οποίο έχαναν όλες τις μάχες στη μεσαία γραμμή και άφηναν χώρους στους ταχύτατους Ισπανούς.

Το κακό για τον Ολυμπιακό έγινε ακόμη μεγαλύτερο στο 29′ όταν ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι εις βάρος του Αμπντούν τον οποίο έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Μάρτινς αστόχησε από την άσπρη βούλα αλλά ούτε αυτό άλλαξε την εικόνα του ματς. Η Λεβάντε κέρδισε και δεύτερο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χολέβα πάνω στον Λόπεθ, στο όριο της περιοχής. Ο Μπαρκέρο αποδείχθηκε ψύχραιμος και στο 40′ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Μίτσελ έριξε στο δεύτερο μέρος τον Γκρέκο αντί του Μοντέστο, όμως τίποτα δεν μπορούσε να ξυπνήσει τους παίκτες του.

Η Λεβάντε εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα κενό της άμυνας των ερυθρόλευκων και ο Μάρτινς δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Μέγιερι.

Χρειάστηκε να περάσουν 58 λεπτά για να απειλήσει την εστία της Λεβάντε ο Ολυμπιακός. Από στημένη φάση, ο Φέισα έκανε το σουτ αλλά ο Νάβας έδιωξε στη γωνία του.

Στο κόρνερ ο Μανωλάς πήδηξε ψηλότερα από όλους όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Ισπανών. Ο Μίτσελ έβαλε και τον Μήτρογλου στον αγώνα, αντί του Βλαχοδήμου όμως οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Στο 88′ είχαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν το σκορ όμως το σουτ του Τζιμπούρ μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Νάβας.

Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος αφού ο Νάβας απέκρουσε το σουτ του Μανιάτη και ο Μέγιερι έκανε σπουδαία διπλή επέμβαση στις καθυστερήσεις.

Λεβάντε (Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ)
: Νάβας, Ναβάρο, Ρόντας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεθ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67′ Βάλντο), Ντιόπ (60′ Μίτσελ), Ρούμπεν Γκαρθία, Μάρτινς (82′ Ακουαφρέσκα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέβας, Μοντέστο (46′ Γκρέκο), Φέισα, Μασάντο (75′ Φετφατζίδης), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (59′ Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

Ερωτευμένος… με την πρόκριση – Λεβάντε-Ολυμπιακός (20:00)

Μήτρογλου στην κορυφή, Μανιάτης δεξιά

Μίτσελ: Έχουμε πλεονέκτημα σε παίκτες και εμπειρία

Μαρτίνεθ: Να νικήσουμε έστω και με 1-0

Μίτσελ: Ήρθαμε για να χάσουμε!

Στην Ισπανία ο Ολυμπιακός

Με Αβραάμ στην Ισπανία ο Ολυμπιακός

Αυτός είναι ο Ντέρεκ Μπόατενγκ (VIDEOS)

Γερμανός διαιτητής στο δρόμο του Ολυμπιακού

“Ερυθρόλευκος” ο Μπόατενγκ – Οριστική συμφωνία με τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε