Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

“Έφυγε” ο Λεφτέρ

“Έφυγε” ο Λεφτέρ

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε το τουρκικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια μαζί μας. Ο Λεφτέρ  Κιουτσουκαντωνιάδης ή Λευτέρης Αντωνιάδης που έκλεισε την τεράστια καριέρα του στην ΑΕΚ απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. 

Ο Λεφτέρ που γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1925 στην Κωνσταντινούπολη από Έλληνα πατέρα και Τουρκάλα μητέρα έγινε θρύλος του Τουρκικού ποδοσφαίρου και της Φενέρμπαχτσε.

Με τη φανέλα της σκόραρε περισσότερες από 400 φορές ενώ στα 39 του χρόνια φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Αποκορύφωμα της καριέρας του τα δύο τέρματα που σημείωσε στο Μουντιάλ του 1954.

Ο προφέσορας όπως τον έλεγαν μετά το τέλος της μεγάλης ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε για λίγο και με την προπονητική. Πέρασε μάλιστα το 1965 και από το Αιγάλεω.

Στην Τουρκία λατρεύτηκε όσο λίγοι ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κωνσταντινούπολη όπως και στα Πριγκηπόνησσα υπάρχει δρόμος με το όνομα του.

Φόρεσε 50 φορές τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας, σημείωσε 22 τέρματα ενώ κλήθηκε και στη Μικτή Κόσμου. Ο Έλληνας θρύλος του Τουρκικού ποδοσφαίρου απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών αλλά άφησε πίσω του πράγματα που θα θυμούνται όσοι τα έζησαν αλλά και όσοι απλά τα διάβασαν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε