Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Έφυγε” ο Βασίλης Κοκόλης! Η συγκινητική ανάρτηση της Μιρέλας Μανιάνι [pic]

“Έφυγε” ο Βασίλης Κοκόλης! Η συγκινητική ανάρτηση της Μιρέλας Μανιάνι [pic]

Ο ελληνικός στίβος είναι φτωχότερος. Ο Βασίλης Κοκόλης, ο οποίος ήταν ο τεχνικός των ρίξεων που οδήγησε στην κορυφή αθλήτριες όπως τις Σοφία Σακοράφα,  Άννα Βερούλη και την Μιρέλα Μανιάνη, “έφυγε” από τη ζωή.

Ο Βασίλης Κοκόλης υπηρέτησε περισσότερα από πενήντα χρόνια τον ελληνικό στίβο, αρχικά ως αθλητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ως προπονητής. Η κηδεία του Βασίλη Κοκόλη θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (28/3) στις 15.30 στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

“Ένας από τους σπουδαιότερους και σημαντικότερους ανθρώπους που ανέδειξε ο αθλητισμός αυτής της χώρας, ο Βασίλης Κοκόλης, έφυγε από τη ζωή.

Ο επί πολλά χρόνια ομοσπονδιακός τεχνικός των ρίψεων με βασικό αντικείμενο τον ακοντισμό, πρόσφερε μοναδικό έργο και μια σειρά από σπουδαίες διακρίσεις στον ελληνικό στίβο. Ήταν εκείνος που βοήθησε στα πρώτα της χρόνια την Σοφία Σακοράφα, ο προπονητής που ανέδειξε την Αννα Βερούλη, την αθλήτρια που το 1982 κέρδισε το χρυσό των Πανευρωπαϊκών Αγώνων και το χάλκινο, ένα χρόνο μετά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μια από τις σημαντικότερες συνεργασίες του Κοκόλη, ήταν αυτή με την Μιρέλα Μανιάνι, που υπήρξε μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του ακοντισμού όλων των εποχών παγκοσμίως. Υπό την καθοδήγηση του Κοκόλη η Μανιάνι κατέκτησε μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ σημείωσε και παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Βασίλης Κοκόλης υπηρέτησε περισσότερα από πενήντα χρόνια τον ελληνικό στίβο, αρχικά ως αθλητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ως προπονητής. Τα πρώτα του προπονητικά βήματα τα έκανε στην Αλεξανδρούπολη και συνέχισε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το 1980 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Βασίλης Κοκόλης είχε γεννηθεί το 1933.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του Βασίλη Κοκόλη θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (28/3) στις 15.30 στο νεκροταφείο Χαλανδρίου”.

Δείτε το συγκινητικό μήνυμα της Μιρέλας Μανιάνι:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε